Elektrische zonwering, wat zijn de voordelen in 2023?

Zonwering is er in allerlei soorten, vormen, materialen en maten te vinden. Ook voor iedere portemonnee is het laten plaatsen van zonwering mogelijk. Elektrische zonwering, in een speciale kleur, een kleine bak, bedenk het en er is wat te vinden. BYZON heeft rolluiken, screens, terrasschermen, uitvalschermen en markiezen met alleen het beste doek en van duurzame materialen. Zo kunt u jarenlang genieten van uw investering.

Elektrische zonwering

Elektrische zonwering is in 2023 een heus begrip. Veel mensen kiezen voor het gemak van een elektrisch zonnescherm of ander soort zonwering. U hoeft niet snel de regen in om de zonwering omhoog te draaien. U kunt de zonwering eenvoudig omhoog laten gaan of laten zakken door middel van een afstandsbediening. Maar zelf volledig geautomatiseerde zonwering is mogelijk. Dan zakt bijvoorbeeld de zonwering automatisch wanneer de zon op uw huis staat. Als het vervolgens (hard) begint te waaien, gaat de zonwering automatisch weer naar omhoog.

Verschillende typen elektrische zonwering

Elektrische zonwering voor buiten is er in verschillende typen. Zo is er een elektrisch zonnescherm met een dichte cassette. De behuizing (ook wel cassette) is dan volledig dicht. Uw zonnescherm is dan volledig beschermd tegen weer en wind. Ook de armen van de zonwering verdwijnen volledig in de behuizing. Het doek van een elektrisch zonnescherm met een semi-cassette valt volledig onder de cassette als het zonnescherm is ingeklapt. De knikarmen bevinden zich dan buiten de cassette. Aan de onderkant is de cassette open.

Een elektrisch zonnescherm met een open constructie maakt dat het doek en de knikarmen worden blootgesteld aan weersinvloeden. Dit type zonnescherm kan in het Nederlandse klimaat bijvoorbeeld wel goed geplaatst onder een uitstekend dak, zodat het toch goed beschermd is tegen het weer.

Hoe, waar en wanneer u wil

Het grootste voordeel van elektrische zonwering is natuurlijk dat u vanuit uw stoel de zonwering kunt bedienen. U hebt geen armkracht meer nodig om het scherm in of uit te rollen of om het huis te lopen om ieder scherm apart op of uit te rollen. De technologie zorgt ervoor dat de slinger verleden tijd is. Bedienen doet u vanwaar u wilt en hoe u wilt, bijvoorbeeld met een afstandsbediening of met uw smartphone tijdens een dagje weg. Zodat als u thuiskomt, uw woning lekker koel is.

Populariteit groeit

Elektrische zonwering wordt steeds populairder. Veel mensen zien de voordelen ten opzichte van handmatige zonwering. Dit levert gauw een hoop gedoe op en van in de regen zonneschermen omhoog draaien, wordt niemand blij. Veel zonwering op elektriciteit wordt nu bediend met een bijbehorende afstandsbediening. De koppeling tussen een bijbehorende app en de zonwering wordt ook steeds populairder. Hierbij download u een app op uw smartphone. Deze is gekoppeld met uw zonwering. Zo kunt u op ieder moment en vanaf iedere locatie uw zonwering bedienen. Als u dus vergeten bent om de zonwering omhoog te doen, is dit dus geen probleem.

Zonwering op zonne-energie

Het overgrote deel van de mensen die zonwering kopen gaan voor elektrische en dus automatische zonwering. De stijging in het aantal mensen dat hiervoor kiest, gaat hand in hand met de steeds grotere focus op duurzaamheid van woningen. Een trend die in de (nabije) toekomst wel eens groot zou kunnen worden is zonwering op zonne-energie. De zonwering is dan uitgerust met een zonnepaneel ingebouwd op de bovenkant. Het uiterlijk verschil is minimaal in vergelijking met zonwering zonder zonne-energie, maar de werking ervan verschilt wel degelijk. Zo werkt zonwering met behulp van zonne-energie door stroom die opgeladen wordt door het zonnepaneel. De zonwering wordt vervolgens bediend op basis van deze opgewekte stroom. Zo gebruikt u geen netstroom en kan er met een draadloze afstandsbediening de rolluiken elektrisch bediend worden.

Nu gratis windsensor!
Knikarmscherm Sigma
Vanaf 1.268.-
 • Designscherm met smalle cassette
 • Kan tot 700 cm breed en 350 cm uitval
 • Kies uit 5 kastkleuren
 • Topklasse scherm, degelijke constructie
 • Nu met gratis Somfy windsensor!
Bereken uw prijs
Uitvalscherm
Vanaf 516.-
 • Kies uit 2 cassettevormen
 • Kies uit 5 cassettekleuren
 • Kies uit 3 bedieningstypen
 • Kies voor goede kwaliteit
 • Kies voor snelle levertijd
Bereken uw prijs

Domotica heeft de toekomst

Elektrische zonwering is een onderdeel en vorm van automatisering, ook wel domotica. Domotica maakt wonen en bedienen gemakkelijker en zorgt ervoor dat alles vanaf één device geregeld kan worden. Dit geldt niet alleen voor zonwering, maar ook voor de bediening van bijvoorbeeld gordijnen, verlichting, bewaking, verwarming en airconditioning. Zo kunt u verlichting instellen op sterkte om de juiste sfeer te creëren voor ieder moment. Domotica heeft dus een brede toepasbaarheid en geschikt voor ieder met een klein en groot budget. U kunt bijvoorbeeld beginnen met een goede basis en vervolgens verder sparen voor een volgende uitbreiding. Daarnaast is het beheer ervan kinderspel. Het systeem is vaak erg eenvoudig, dus gemakkelijk in gebruik. De voordelen van domotica staan onderstaand op een rij.

 • U ervaart meer comfort door flexibel beheer (op afstand);
 • Toename in veiligheid: beveiligingssysteem kan ook aangesloten worden;
 • Lagere energiekosten, omdat bijv. verlichting niet meer onnodig aan blijft.

Wilt u ook elektrische zonwering laten plaatsen? Neem dan contact op met een van onze gespecialiseerde medewerkers of ga naar een BYZON-dealer bij u in de buurt. Daar kunt u uw eerste stap zetten in uw weg naar duurzaam wonen met behulp van domotica.

Bereken uw prijs