Knikarmscherm kopen bij BYZON

Er worden veel verschillende termen gebruikt voor zonwering en zonneschermen. Een zonnescherm is eigenlijk niet meer dan een verzamelnaam voor wat in de branche specifieker gedefinieerd wordt als knikarmscherm, terrasscherm of uitvalscherm. Hier lichten we het knikarmscherm uit, de overeenkomsten en verschillen met andere typen zonneschermen en de voor- en nadelen.

Knikarmscherm of terrasscherm?

Een knikarmscherm wordt ook wel een terrasscherm genoemd. Het scherm heeft een rol aan de bovenzijde waar het doek omheen is gewikkeld. De knikarmschermen zijn vervolgens weer bevestigd aan de voorlijst. Een knikarmscherm, ook wel terrasscherm dus, heeft een open cassette, semi-gesloten cassette of een volledig gesloten cassette voor bescherming van het doek. Een knikarmscherm is ideaal om u tegen de zon te beschermen en te genieten van de door het doek gecreëerde schaduw.

Andere typen zonwering

Een ander type zonnescherm is een uitvalscherm. Deze heeft, net zoals een terrasscherm ofwel knikarmscherm, een rol aan de bovenzijde van het doek eromheen gewikkeld. Uitvalschermen zijn te verkrijgen in vierkante cassette sluiting bij BYZON. Ze kunnen vastgezet worden met stormvaste armen. Een uitvalscherm heeft geen vrije doorloop, dus u kunt er niet onder van de schaduw genieten.

Werking van een knikarmscherm

Bij een knikarmscherm wordt het schermdoek door twee of meerdere armen van de doekrol weggedrukt. Hierdoor kan het schermdoek horizontaal uitschuiven, maar daarbij wordt doorgaans toch een lichte helling gecreëerd. De armen worden door staal- of gasdrukveren onder spanning gezet, drukken het doek tijdens het uitschuiven naar buiten en houden het strak. Bij het inschuiven moet de veerkracht worden tegengewerkt. Bijgevolg is meer energie nodig om het doek terug te laten inschuiven dan om het te laten uitschuiven. Knikarmschermen worden zoals genoemd voornamelijk gebruikt ter bescherming tegen de zon en de warmte in zowel woningen als bedrijfspanden.

Constructie en standaard en windvaste uitvoering

Door de constructie van een knikarmscherm kunnen ze tot een bepaalde uitval worden gebruikt, wat ook meteen aangeeft hoe ver u ze kunt laten uitschuiven. De helling van het scherm kan naar wens aangepast worden. Het scherm wordt via consoles aan het metselwerk of een andere deelconstructie vastgeschroefd. Knikarmschermen die niet voorzien zijn van enige bescherming tegen de regen dient u bij (fellere) regenbuien of wind te laten inschuiven, anders zouden ze schade kunnen oplopen. Bij BYZON is al onze zonwering in een standaard en windvaste uitvoering verkrijgbaar.

Bedieningsmogelijkheden

Bij BYZON is vrijwel al onze knikarmscherm zonwering met slinger- en/of motorbediening. We hebben onze basisvarianten knikarmschermen op een rij gezet, zodat u in een opslag een overzicht heeft welk scherm welke voordelen biedt.

TERRASSCHERM B1500

 • Semi-cassette uitvoering
 • Variabele afmetingen van 300 tot 500 cm breed
 • Maximale uitval 300 cm
 • Standaard in RAL 9001 en met motorbediening
 • Optioneel met slingerbediening

TERRASSCHERM B2000

 • Inclusief motorbediening
 • Gesloten cassette uitvoering
 • Variabele afmetingen van 300 tot 500 cm breed
 • Maximale uitval 300 cm
 • Standaard in RAL 9001

TERRASSCHERM B3000

 • Standaard in RAL 7016 structuurlak
 • Inclusief motorbediening
 • Designscherm met smalle, gesloten cassette
 • Variabele breedte van 300-500 cm
 • Maximale uitval 300 cm

Een knikarmscherm wordt gemaakt uit aluminium. Dit is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens erg onderhoudsarm. De cassette waarin het doek wordt opgeborgen kan in verschillende kleuren worden gecoat. Een belangrijk gegeven waar u op moet letten bij het kopen van een zonnescherm over het algemeen, is de kwaliteit van de doeken. Bij BYZON laten we onze eigen doeken ontwikkelen van duurzame kwaliteit. Zo kunt u optimaal en lang genieten van uw zonnescherm, in dit geval knikarmscherm.

Vanaf 963.-

Binnen enkele minuten een offerte

Op onze website kunt u zich oriënteren op de diverse typen knikarmschermen die BYZON aanbiedt. Vervolgens kunt u in zeven eenvoudige stappen de prijs van uw knikarmscherm berekenen. Zo heeft u een persoonlijke offerte binnen enkele minuten. U kunt daarna naar de dichtstbijzijnde dealer bij u in de buurt om daar uw eigen knikarmscherm te kopen. Bekijk de verschillende typen en bijbehorende productspecificaties of bereken direct de prijs van uw knikarmscherm(en).

Direct uw prijs berekenen