Alles wat u moet weten over screens montage

Twijfelt u of u zelf uw screens wilt monteren, of het liever uitbesteedt? Screens kunnen het beste gemonteerd worden door een professional. We leggen graag aan u uit waarom dit zo is.  

Waarom zou u ervoor kiezen om de montage uit handen te geven?

Voor alle zonweringen geldt dat het technische producten zijn. De installatie kan vanaf de buitenkant simpel lijken, toch is de hele samenstelling van een screen een technische afstemming. Als er iets ontregeld raakt, kan een screen uit balans raken en niet goed of zelfs helemaal niet meer werken. Nog een andere reden om de montage van screens uit te besteden is de motor: 

  • Een motor is een belangrijk onderdeel in een screen. Een niet goed afgestelde motor kan onbedoelde schade veroorzaken. Bijvoorbeeld als de screen in de verkeerde draairichting staat en in plaats van naar beneden zichzelf omhoog stuurt. 
  • Ook heeft een motor veel kracht. De afstelling van een motor vraagt ook technisch inzicht. De begin- en eindstand moet exact worden bepaald op de situatie waar het hangt. De motor bepaalt grotendeels of een screendoek mooi hangt.

Wat zijn de nadelen van het zelf monteren van de screens?

Wanneer u toch besluit om de screens zelf te monteren, moet u zich bewust zijn van de nadelen die hierbij komen kijken:

  • U heeft voor de montage van uw screens verschillende soorten gereedschap nodig. Heeft u dit gereedschap niet in huis? Dan moet u zich afvragen of u het waard vindt om dit te kopen voor de montage. 
  • Een Byzon-dealer kent de motoren in alle zonweringen en weet waar hij aan begint en hoe hij het op de juiste manier werkend moet opleveren. Daarbij geeft hij u uitleg over het juiste gebruik.
  • Als de Byzon-monteur uw screens of zonwering monteert, behoudt u het recht op volledige garantie. Bij zelfmontage vervalt dit, omdat we niet weten wie het monteert en hoe vakbekwaam hij is.

Laat uw screens monteren door Byzon

Als u ontzorgt wilt worden en gewoon wilt genieten van uw screens zonder zorgen, dan is het uitbesteden van de montage de beste keuze. Met Byzon geeft u uw opdracht in goede handen. Een byzon-der fijn gevoel! Klik hier voor een prijsberekening en vraag daarna een volledige montage offerte aan. Dan informeren we u uitgebreid over ons product, het inmeten en monteren.