6 juni 2024

Doe iets tegen de warmte! Zonwering houdt de warmte buiten

Ieder jaar lijkt de zomer warmer te worden. De zon schijnt feller en het wordt steeds vroeger in het seizoen warm. Deze veranderingen maken het noodzakelijk om maatregelen te nemen om je huis koel en comfortabel te houden. Een effectieve manier om de hitte buiten te houden is het installeren van zonwering. In deze blog leggen we uit waarom zonwering essentieel is en welke voordelen het biedt.

moderne zwarte screen soprofen antrac

Zonwering: een efficiënte oplossing 

Wat men vaak vergeet is dat warmte vanaf buitenaf de woning binnenkomt en dat vooral ramen niet alleen warmte, maar ook kou doorlaten. Door zonwering aan de buitenkant van uw raampartijen te plaatsen, zoals screens of rolluiken, houdt u niet alleen de zon maar ook de warmte tegen. Deze zorgen voor een extra luchtbuffer waardoor warmte- en koude invloeden afbreken.

Screens

Screens zijn uitgerust met speciale doeken die een weving van slechts 1% hebben. Deze dichte weving zorgt voor een betere bescherming tegen de warmte. Ze blokkeren de zonnestralen voordat deze de ramen bereiken, waardoor uw huis koeler blijft.

Rolluiken 

Rolluiken bieden de perfecte isolatie. In de winter houden ze de warmte binnen en de kou buiten, terwijl ze in de zomer de warmte buiten houden en je kamers langer koel. Ze vormen een effectieve barrière tegen de temperatuurverschillen die via het glasoppervlak uw huis binnendringen.

Airco vs. zonwering 

Wist u dat investeren in zonwering goedkoper en voor de lange termijn voordeliger is dan een airco? Een airco is net als dweilen met de kraan open. Wanneer de warmte binnen is, gaat u het afvoeren via een slang naar buiten. Om deze slang te gebruiken, moet u een raam open zetten waarin u de slang legt. Hierdoor laat u opnieuw warme lucht naar binnen. Airco’s vreten daarnaast veel stroom, wat resulteert in hogere energierekeningen. Zonwering daarentegen gebruikt veel minder elektriciteit waardoor de energierekeningen zo laag mogelijk blijven. Op den duur is het onderhoud op zonwering tevens lager in kosten, waardoor het een goedkopere investering is in de toekomst.

Jan van opzij kijkt je aan maar maar wijst naar links bijgesneden
Ontvang persoonlijk advies op maat Het begint bij een persoonlijk advies bij uw situatie. Stel uw vragen of maak direct een inmeetafspraak. Ook dat kan, wij adviseren u graag!