6 februari 2024

Domotica of app-bediening: Wat kost dat?

Er bestaan tegenwoordig ontzettend veel verschillende soorten zonwering. Byzon heeft een ruim aanbod aan rolluiken, screens, uitvalschermen markiezen en terrasschermen. Onze producten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen van de beste kwaliteit. Kortom, zonwering van Byzon is een goede manier om uw woning ‘smart’ te maken en een duurzame investering waar u jarenlang profijt van heeft!

BYZON dakkapel rolluiken breed

Elektrische zonwering

Voorheen moest zonwering altijd met de hand omhoog en omlaag gehaald worden. Dit was vaak geen gemakkelijke klus. Nu hoeft dit niet meer! Ervaar het gemak van elektrische bedienbare zonwering. Een elektrisch zonnescherm kan gemakkelijk door middel van een afstandsbediening of schakelaar op en neer worden gehaald. Ook is het mogelijk om voor automatische zonwering te gaan deze zakt of gaat omhoog bij veel zonlicht of als het hard waait.

Wat is Domotica zonwering?

Zonwering die elektrisch is aangesloten wordt ook wel domotica genoemd. Domotica heeft de toekomst; het vergemakkelijkt de bediening vanaf één device. Meerdere apparaten kunnen hiermee bedient worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verlichting, verwarming, airconditioning en bewaking. Het zorgt voor meer comfort en zonwering wordt op afstand beheerbaar. Domotica is dus breed toepasbaar, het systeem is zeer gebruiksvriendelijk en niet erg duur.

De installatie van uw zonwering

Via onze website kunt u uw zonwering eenvoudig bestellen. U geeft aan wat de gewenste maten zijn, welk materiaal u wilt, welke kleuren u wilt en wat voor bediening u wilt. De zonwering wordt bij u geïnstalleerd en gemonteerd door één van onze ervaren installateurs. Door de juiste motoren te installeren, wordt bepaald wat voor bediening er mogelijk is; handbediening, draaiknop of afstandsbediening.

Het gebruik van een app

Wanneer u graag uw zonwering wilt bedienen met behulp van een app, dan kunt u dat zelf installeren. Uw zonwering wordt uitgerust met een op afstand bedienbare motor die voorzien is van een Wifi verbinding. Hiermee kunt u zelf verbinding maken via de app door deze te downloaden en een Hub aan te schaffen. De Hub is de schakelaar tussen de motor en de Wifi. De app vindt de Hub en vervolgens kunt u deze installeren. BYZON heeft Hubs van Somfy (Connexsoon) en Brel (Brel hub).

Kosten van de installatie

Voor de installatie van uw zonwering rekenen we onze vaste prijzen. U kunt uw offerte snel opvragen via onze website. U kunt ervoor kiezen om de montage zelf te doen of deze door onze vakkundige monteurs te laten uitvoeren. Het toepassen van domotica of het installeren van de app brengt extra kosten met zich mee. De Somfy applicatie kost € 170,-. Dit is prijzig, maar dan beschikt u wel over elektrische zonwering van uitstekende kwaliteit. Het nadeel hiervan is dat de zonwering verplicht voorzien moet zijn van een Somfy motor, anders kan deze geen verbinding maken met de app.

De luxere variant is de TaHoma Somfy. Deze kost €300,-. Hierop kunnen meerdere apparaten aangesloten worden. Het systeem van Somfy heeft een eigen protocol bij domotica en heeft eigen updates waardoor het een lastig te hacken systeem is. Veiligheid is hiermee dus gegarandeerd. De Brel applicatie kost €80,-. Deze is dus goedkoper, maar doet zeker niet onder aan functionaliteit en gemak. Ook hier is een uitgebreidere versie van beschikbaar.

Elektrische zonwering van Byzon

Heeft u interesse in het plaatsen van elektrische zonwering? Wilt u graag uw woning smart maken en gebruik gaan maken van een domotica bediening voor uw zonwering? Neem contact met ons op voor advies en vraag naar alle mogelijkheden! Wij helpen u graag verder!

Jan van opzij kijkt je aan maar maar wijst naar links bijgesneden
Ontvang persoonlijk advies op maat Het begint bij een persoonlijk advies bij uw situatie. Stel uw vragen of maak direct een inmeetafspraak. Ook dat kan, wij adviseren u graag!