6 februari 2024

Hoe verduisterend zijn screendoeken?

Een felle zon is heerlijk, maar kan ook voor veel hinder en overlast zorgen. In sommige gevallen wordt er zelfs de voorkeur aan gegeven om een kamer volledig donker te maken, bijvoorbeeld een slaapkamer. Vooral tijdens de zomermaanden, wanneer het langer licht is, kan het moeilijk zijn om een kamer helemaal te verduisteren. Gelukkig kunnen de screens van Byzon een oplossing bieden!

SOLAR screens antraciet Koster.jpg

Wat is een screen?

Screens zijn verticale zonwering die aan de buitenzijde van het kozijn geplaatst worden. De doeken vallen strak over het glasoppervlak van de ramen. Vaak zien we dit soort zonwering bij kantoren, scholen en ziekenhuizen, maar tegenwoordig kiezen veel particulieren ook voor screendoeken vanwege de strakke en moderne uitstraling. Het is een praktische, gebruiksvriendelijke vorm van zonwering en is ook nog eens zeer ruimtebesparend!

Hoe verduisterend is een screendoek?

De screendoeken van Byzon hebben een uiterst verduisterende werking. Ze laten geen licht van buiten naar binnen en zijn daarmee ideaal als zonwering! Het licht kan met geen mogelijkheid binnenkomen waardoor de kamer volledig verduisterd blijft. Perfect om bijvoorbeeld lekker te kunnen (uit) slapen.

Soorten screendoek

De screendoeken in screens, of ook wel serge doeken, zijn gemaakt van gepolyviniseerde glasvezel. De screendoeken worden met een coating van pvc bewerkt. Hierdoor is het materiaal heel sterk en duurzaam. Daarnaast zorgen de doeken ervoor dat er minder zicht vanaf buiten naar binnen is. Ook hebben de screens een brand- en vlamvertragende werking. Dit biedt extra veiligheid wanneer er eventueel brand ontstaat. Tot slot houden de screen niet enkel licht tegen, ze houden ook warmte buiten tijdens zonnige dagen.

Screendoeken zijn kleurvast en bestand tegen alle weersomstandigheden. Naast de standaard doeken bestaan er ook ritsscreens. Deze doeken zijn windvast omdat je ingesloten worden in de geleider. Op deze manier klappert het doek niet wanneer het waait.

Bediening van een screendoek

De screendoeken hebben een bandbediening (met de hand) óf een elektrische bediening. Deze eerste zijn handmatig op te trekken of te laten zakken. Het is ook mogelijk om te kiezen voor elektrische screens. Deze zijn aangesloten op een schakelaar of afstandsbediening. De elektrische screens van BYZON zijn populair onder liefhebbers van domotica.

Kosten van een verduisterend screendoek

De kosten van een screen zijn afhankelijk van onder meer het formaat, het type, en de bediening. We hebben drie verschillende kastmaten en kunnen screens leveren van 50 cm tot 600 cm breed. De screenkast van 8,5 cm is geschikt voor kleinere ramen en kost €163,-. De screenkast van van 9,5 cm heeft een maximale hoogte van 340 en is beschikbaar vanaf €165,-. Tot slot is er de screenkast van 12 cm en kan bevestigd worden voor puien of overkappingen. Deze is beschikbaar vanaf 284,-. U kunt gebruik maken van onze rekentool dan weet u binnen een aantal klikken wat de precieze prijs van uw screens met verduisterende screendoeken zal zijn. Door de zeven stappen van de tool te doorlopen, waarin u kiest voor soort en kleuren van het screen, verkrijgt u vervolgens uw prijs. Dat werkt ook nog eens eenvoudig, snel en transparant!

Wilt u graag meer informatie over een verduisterend screendoek voor uw woning? Of wilt u advies over wat er mogelijk is voor uw woning? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Jan van opzij kijkt je aan maar maar wijst naar links bijgesneden
Ontvang persoonlijk advies op maat Het begint bij een persoonlijk advies bij uw situatie. Stel uw vragen of maak direct een inmeetafspraak. Ook dat kan, wij adviseren u graag!