6 februari 2024

Is een zonnescherm waterdicht?

Zijn er waterdichte zonneschermen? Kunt u zonneschermen waterdicht maken? Of zijn alle zonneschermen standaard waterdicht? BYZON Buitenzonwering is de specialist op het gebied van kwalitatieve buitenzonwering. We werken samen met belangrijke, strategische partners in de Europese zonweringsmarkt, hebben bijna 50 dealers door heel Nederland en garanderen de beste kwaliteit. We geven antwoord op alle onderwerpen omtrent waterdichte zonneschermen.

WhatsApp Image 2020 03 31 at 16.52.05

Wat doet een zonnescherm in de eerste plaats?

Een zonnescherm is een zonwering aan de buitenzijde van een gebouw, vaak een woning of kantoorgebouw, aan de gevel is opgehangen. Zonneschermen beschermen tegen de zon en creëren een koele plaats met schaduw tijdens de warme zomerdagen. Zonneschermen van BYZON voldoen aan de Europese normen en richtlijnen en zijn gemaakt van het beste, sterkste doek. Zo kunt u jarenlang genieten van uw zonnescherm(en). We hebben drie typen zonneschermen, voor zowel smalle als brede ramen, tot wel 500 centimeter breed. Hieronder ziet u een overzicht van de standaard specificaties van al onze zonneschermen.

  • Variabele afmetingen van 300 tot 500 cm breed
  • (Semi-)gesloten cassette uitvoering
  • Maximale uitval van 300 cm
  • Standaard in RAL9001 of RAL7016
  • Slinger- en/of motorbediening
  • Kleinste cassettes van Nederland

Een waterdicht zonnescherm

Wanneer u niet alleen de zon en warmte wilt weren van het terras of binnenkant van uw woning, maar ook beschut wilt zijn tegen wind en regen, is het van belang dat uw zonnescherm waterdicht is. Er zijn dus zeker waterdichte zonneschermen op de markt. Een regen- en windvast zonnescherm met waterdicht doek beschikt over een uniek gasveersysteem. De geleiders zorgen ervoor dat het doek in iedere positie optimaal gespannen blijft. Ook bij zeer harde wind blijft het zonnescherm dus gewoon netjes in positie staan. Een waterdicht zonnescherm bestaat echter uit meer dan een doek. Het skelet is vaak van aluminium gemaakt. Dit materiaal is uitstekend bestand tegen alle weersomstandigheden, net zoals het waterdichte doek.

Zelf uw zonnescherm waterdicht maken

U kunt ook een zonnescherm waterdicht maken in plaats van hem waterdicht te kopen. Als u zelf uw zonnescherm waterdicht maakt, wordt de zonwering niet nat. Het voordeel daarvan is dat u gemakkelijk het water van het doek af kunt kloppen en hem zo nooit meer nat hoeft op te bergen. Hiermee help je mee aan de voorkoming van schimmelgroei en snellere veroudering van het doek.

Uw zonnescherm waterdicht maken kunt u eenvoudig doen met bijvoorbeeld Texseal Pro. Dit is een milieuvriendelijk textiel impregneermiddel dat is ontwikkeld met nanotechnologie. Door de kleine moleculaire structuren wordt de zonwering onzichtbaar, niet voelbaar en 100% transparant bedekt met een waterafstotende coating die zeer goed hecht en extreem hydrofoob (waterafstotend) is. De kleine structuren laten geen water door en maakt zo het doek van het zonnescherm waterdicht.

Voordat u begint met waterdicht maken

Alles wat u waterdicht wilt maken, moet eerst schoongemaakt worden. Voor een zonnescherm in het bijzonder is het belangrijk dat alle algen verwijdert worden. Daarvoor kun je schoonmaakazijn gebruiken. Dit moet ongeveer anderhalve dag intrekken. Hierna kunt u duidelijk zien dat de algen dood zijn en kunt u beginnen met het reinigen van uw zonnescherm. De zonwering kunt u vervolgens reinigen met een sopje met een standaard (af)wasmiddel. Met een zachte borstel verwijder je het vuil van de zonwering.Spoel daarna het zonnescherm met veel water, zodat er geen zeepresten achterblijven.

Het waterafstotende impregneermiddel kunt u op het zonnescherm aanbrengen met een vernevelaar of lage drukspuit. Breng voor optimale werking twee lagen aan. Zorg ervoor dat u het gelijkmatig aanbrengt en de vloeistof niet gaat druipen. Laat de eerste laag een dag drogen, voordat je de tweede laag aanbrengt. Hierdoor wordt de waterafstotende coating gesloten en weet u zeker dat het hele doek gedaan is. Laat het zonnescherm vervolgens goed drogen. Spuit er water overheen om te controleren om het werken en wacht vervolgens tot de eerste regenbui voor de primeur.

BYZON staat voor u klaar

Zelf een zonnescherm waterdicht maken, kost dus best wel een hoop tijd en moeite. Zeker als het om meerdere doeken gaat. U kunt er dan natuurlijk voor kiezen om een zonnescherm waterdicht te kopen. Op onze website kunt u eenvoudig en snel uw eigen prijs berekenen voor een zonnescherm. We helpen u graag!

Jan van opzij kijkt je aan maar maar wijst naar links bijgesneden
Ontvang persoonlijk advies op maat Het begint bij een persoonlijk advies bij uw situatie. Stel uw vragen of maak direct een inmeetafspraak. Ook dat kan, wij adviseren u graag!