Offertemandje

Welke kwaliteit voeren jullie in rolluiken en screens?

ROLLUIKEN
Onze lamellen zijn van het Europese merk BUILDING. De lamellen die wij voeren zijn van dezelfde kwaliteit, dikte en hoogte als andere leveranciers, zoals Heroal of Alulux. De isolatie wordt niet alleen bepaald door de dikte van de lamellen, maar door de stilstaande lucht die ontstaat tussen het vensterglas en het lamellenpakket. Goede montage is dus ook erg belangrijk voor goede isolatie! De lamellen in onze rolluiken zijn 8,5 of 9,5 mm dik en 42 of 41 mm hoog. Door de iets rondere vorm, die niet zichtbaar is voor het oog, is onze oproldiameter van het pantser minder hoog waardoor onze rolluikbakken kleiner zijn dan bij andere aanbieders. Dit is vaak handig als er weinig ruimte boven het kozijn is. De geleiders van de rolluiken zijn bij ons voorzien van borstels aan de binnenzijde, voor een nog betere geluiddemping en lichtwering. Bak, geleiders  en pantser zijn voorzien van een dikke laklaag. Kortom: Een BYZON rolluik voldoet aan alle moderne eisen.

SCREENS
Onze screens zijn voorzien van sterk, brandvertragend doek, bestaande uit een glasvezelkern met kunststof ommanteling. We voeren twee typen doeken: 3% doeken met een goede lichtwering, geen zicht van buiten naar binnen, wel van binnen naar buiten. En 1% doeken, met nog minder lichtdoorlatendheid en zicht. Deze extra verduisterende doeken hebben een meerprijs. De kast en geleiders zijn van aluminium en voorzien van een dikke laklaag. De ritsscreens hebben aan de binnenzijde van de geleiders een doekpees die het doek strak in de geleider houdt en tegen windkracht 4/5 bestand is. Ritsscreens zijn overigens geen wind- en regenschermen. Gebruik ze daarom in herfst en winter niet om de levensduur te vergroten. In screens zijn geen merknamen. BYZON levert degelijke kwaliteit met 5 jaar productgarantie.

Welke motoren gebruiken jullie

BYZON gebruikt twee typen motoren: Van BREL en van SOMFY. Voordeel van BREL is de gunstige prijs/kwaliteit verhouding. BREL levert alle typen motoren: wandschakelaar, afstandsbediening en app-bediening. SOMFY levert dezelfde motoren. De prijs van deze motoren is vanwege merknaam en design hoger. Hun domoticasysteem is een eigen en gesloten veilig systeem. Beide motormerken geven 5 jaar fabrieksgarantie.

Komen jullie zelf inmeten?

Ja, nadat wij een offerte hebben gemaakt voor u en we hierover contact hebben gehad, komt  de dealer inmeten. Dus uw opgegeven maten zijn voor ons voldoende voor de offerte. De maten die de dealer inmeet zijn de basis voor de definitieve bestelling. Inmeten is – na een akkoord bevonden offerte – altijd gratis.

Moet ik zelf monteren of doet de dealer dat?

In principe komt de dealer inmeten, die levert na enkele weken de producten en monteert deze ook. Als u zelf kunt monteren en u wilt de montagekosten besparen, geef dit dan duidelijk op bij de offerte. Na goedkeuring offerte leveren wij de producten thuis bij u af. Bij zelfmontage vervalt de garantie op de producten.

Hoe reken ik mijn bestelling af?

U betaalt altijd via de dealer en nooit aan BYZON. Dat betekent dat de dealer uw aanspreekpunt is na akkoord op de definitieve offerte. Hij stuurt u de factuur die u kunt betalen op de manier zoals u met de dealer overeengekomen bent. We raden u aan nooit zonwering via een site te bestellen en te betalen, omdat de maatvoering heel nauw luistert. Daarom werken wij samen  met dealers.

Welke kleuren van bak en geleiders leveren jullie?

We leveren voor rolluiken bak, geleiders en lamellen gratis in 10 kleuren. Afwijkende kleuren kunnen ook tegen meerprijs. De screens leveren we standaard in Ral 9001, Ral 9010 en Ral 7016. Afwijkende kleuren zijn tegen meerprijs. Voor screens kunt u kiezen uit 40 doekdessins en kleuren. Terrasschermen leveren we per model afhankelijk in Ral 9001 of Ral 7016. Afwijkende kleur is tegen meerprijs.

Wat zijn de levertijden?

Voor rolluiken 2 weken van fabriek naar dealer. Voor screens 3 weken. Voor andere doekzonweringen 4 weken. Let op: reken een week erbij voor inplannen van montagedatum door dealer. Dit is niet van toepassing als u bij zelfmontage de producten direct besteld.

Waarom zijn jullie veel goedkoper dan andere aanbieders?

BYZON is een grote speler in de markt van buitenzonwering en door grote aantallen kunnen we scherp calculeren. Verder werken we samen met dealers die doorgaans geen dure showroom hebben of hoge bedrijfskosten. Deze kosten moet u tenslotte zelf betalen en drijven prijzen alleen maar op. Door efficiënt werken en door dealerbezoek aan huis kunnen we u goede kwaliteit zonwering leveren voor zeer scherpe prijzen en volledige garantie.

Hoeveel garantie krijg ik?

Normaliter zit er 5 jaar garantie op een product. Dit betreft fabrieksgarantie. Als een product niet naar behoren functioneert, wordt deze kosteloos de dealer toegestuurd. Vraag de dealer wat het opnieuw plaatsen kost. De garantie is alleen van toepassing bij normaal gepast gebruik. Zo wordt vorstschade niet vergoed bij rolluiken, of stormschade op doekzonweringen. Ook is  invloed van zoute zeelucht op lak en aluminium uitgesloten van garantie.

Kan ik ook de producten zien?

Ja, elke dealer heeft showmaterialen van de zonweringen. Deze neemt hij mee bij bezoek aan huis. Tevens heeft hij stalen bij zich van de lamellen in alle kleuren of doekcollecties van de doekzonweringen. Dealers met een showroom kunt u tevens bezoeken in hun winkel voor info en demo.