Knikarmschermen

Knikarmschermen, ook wel zonneluifels genoemd, zijn het meest populair als u wilt genieten van buitenleven én schaduw. Verleng uw woning met 200 tot 350 cm! Knikarmschermen van Byzon bieden niet alleen bescherming tegen zon, wind en lichte regen. Ze verlengen ook uw woongenot met vele meters!  Hoe heerlijk is het om buiten te genieten van het warme weer onder een verkoelende zonneluifel! Byzon helpt u om het juiste scherm te vinden dat past bij uw huis.

Nu gratis windsensor!
Knikarmscherm Sigma
Vanaf 1.268.-
 • Designscherm met smalle cassette
 • Kan tot 700 cm breed en 350 cm uitval
 • Kies uit 5 kastkleuren
 • Topklasse scherm, degelijke constructie
 • Nu met gratis Somfy windsensor!
Bereken uw prijs

Hoe werkt een knikarmscherm? 

De term “knikarm” verwijst naar de manier waarop deze zonweringen zijn ontworpen om te openen en te sluiten: als een knikarm voorzien van dubbele kabels dat perfect werkt en opgesloten zit in een geëxtrudeerd aluminium frame. Dankzij deze “knikkende” structuur kunt u uw zonnescherm met minimale inspanning openen en sluiten. U kunt ook zelf bepalen hoever u uw luifel uitdoet, afhankelijk van de gewenste schaduw of beschutting.

Wat zijn de voor- en nadelen van een knikarmscherm? 

Knikarmschermen hebben voor- en nadelen, dus voordat u een aankoop doet, moet u ze zorgvuldig overwegen. Een aantal voordelen waar u van kunt genieten: 

 • Een absoluut voordeel is dat u de zon uit uw woning houdt, waardoor het binnen koel blijft. 
 • Wanneer u uw knikarmscherm uitdoet, kunt u lekker op uw terras onder de luifel zitten. 
 • Met een druk op de knop van de handzender bedient u het scherm op maat. 
 • De ingebouwde windsensor beschermt de luifel tegen plots opstekende wind. Dan gaat het scherm automatisch terug in de cassette. 

Een knikarmscherm heeft echter ook een aantal nadelen:

 • Een nadeel van een knikarmscherm is dat het een zwaar product is. Dus uw gevel moet draagkracht hebben. Eventueel passen we verlengde muursteunen of chemische ankers toe voor meer montagekracht. 
 • Een knikarmscherm vraagt ook om aandacht in gebruik. De wind kan soms vrij spel hebben en het scherm flink laten deinen. Wees hierop voorbereid. 
 • Een zonneluifel is geen afdak. Dus voorkom dat uw scherm nat regent en het doek verzadigd raakt door teveel water. 

Door zorgvuldig gebruik blijft uw scherm lang mooi, schoon en bruikbaar.

Waarom knikarmschermen bestellen bij Byzon? 

Wanneer u op zoek bent naar een knikarmscherm, zijn er een aantal redenen waarom het een goed idee is om dit bij Byzon te doen. 

 • Ten eerste kunt u bij ons kiezen uit 2 kastvormen. De meer klassieke kast of de wat chique, rondvormige cassette. Binnen die twee lijnen hebben we een scherm gemaakt dat kwalitatief zeer goed en zeer betaalbaar is. Zo hebben we voor u voorgesorteerd, omdat het zoeken naar een knikarmscherm vaak keuzestress kan geven. 
 • Byzon luifels zijn betaalbaar en goed van kwaliteit. Ze zijn leverbaar in 5 kastkleuren zonder meerprijs. U heeft veel keus in kwaliteitsdoeken van het topmerk Dickson®. 
 • Door vakkundig advies, montage en goede service geniet u jarenlang van uw aankoop. Onze meer dan 25 jaar ervaring in de zonwering is zo in uw voordeel! .

Hoe kiest u de juiste knikarmschermen? 

Bij het kiezen van een zonneluifel zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Begin met de stijl die u voor uw luifel wenst. Bent u op zoek naar een klassieke cassette? Ga dan voor ons model ALFA. Toch liever een moderne cassette? Dat is ons model SIGMA. Beide schermen zijn leverbaar in 5 kastkleuren. Woont u in een winderige omgeving? Kies dan voor een SOMFY IO motor met gratis windsensor. Wilt u een goed en goedkoop scherm? Kies dan voor de ALFA met opdraaimechanisme. Zo bieden we op maat het scherm dat helemaal bij u past! 

Bestel uw nieuwe knikarmschermen nu bij Byzon 

Bij Byzon werken we met circa 80 vak-dealers door heel Nederland en zijn zo altijd dicht bij u in de regio. Zo kunnen we zonwering snel leveren met 100% Hollandse zekerheid, kwaliteit en service. Bent u ook benieuwd wat Byzon kan betekenen voor uw knikarmscherm? Bereken uw prijs of neem contact met ons op. Grote kans dat u dan ook binnenkort zo’n mooi scherm aan uw woning of bedrijfspand heeft!

Bereken uw prijs