6 februari 2024

Rolluiken tegen inbraak? Rolluiken schrikken inbrekers af

Met de start van de maand november en de komst van de wintertijd zijn de donkere dagen weer begonnen in Nederland. De dagen worden korter en veel inbrekers zien in deze periode vaak hun kans schoon om een woninginbraak te plegen. De periode november t/m februari staat dan ook bekend als de periode met de meeste woninginbraken. Gelukkig kunt u zelf voldoende maatregelen nemen om uw veiligheid en privacy te verhogen. Maar rolluiken tegen inbraak, is dat van toepassing? Jazeker! Rolluiken schrikken namelijk inbrekers af.

Rolluiken tegen inbraak

Waarom houden inbrekers niet van rolluiken?

Een gesloten rolluik zorgt voor privacy en een gevoel van veiligheid binnen uw eigen huis. Maar inbrekers proberen woningen met rolluiken zoveel mogelijk te vermijden. Zij krijgen namelijk te maken met twee onderdelen welke zij moeten ‘slopen’ om überhaupt de woning binnen te komen: het rolluik én het raam. Aangezien dit vaak met veel geluid en geweld plaatsvindt, is dit voor een inbreker een fikse uitdaging.

Rolluik ontwikkelingen die inbrekers buiten houden

Daarnaast staan de ontwikkelingen binnen de rolluiken niet stil en zijn er continu verbeteringen doorgevoerd die inbrekers verder moeten afschrikken. Rolluiken tegen inbraak beschikken bijvoorbeeld over een motor met optilbeveiliging met een speciale borging. Maar ook geleiders zonder zichtbare montagepunten maken het ongewenste gasten onmogelijk om makkelijk en snel toegang te krijgen tot een deur of raam. Ten slotte zijn rolluiken tegenwoordig aan te sluiten m.b.v. domotica, waardoor u als bewoner altijd controle hebt op uw woning. Denk hierbij aan een app op uw telefoon waarmee u de rolluiken kunt openen of sluiten.

Rolluiken tegen inbraak? Vraag een offerte aan!

Anti-inbraak rolluiken zorgen voor veiligheid en privacy binnen uw woning. Op onze website kunt u makkelijk en snel een offerte aanvragen voor het plaatsen van rolluiken op uw ramen of deuren. Voer simpelweg de juiste afmetingen in en u krijgt direct een prijsopgave te zien, inclusief montage door een ervaren dealer in uw regio. Bovendien komt de dealer altijd persoonlijk nameten, zodat u altijd een passende oplossing van ons ontvangt!

Jan van opzij kijkt je aan maar maar wijst naar links bijgesneden
Ontvang persoonlijk advies op maat Het begint bij een persoonlijk advies bij uw situatie. Stel uw vragen of maak direct een inmeetafspraak. Ook dat kan, wij adviseren u graag!