Veel gestelde vragen

1. Wat is het voordeel van Byzon ten opzichte van andere aanbieder?
Byzon is een 100% Nederlands bedrijf dat alle zonwering zelf assembleert. Daardoor is service en garantie verzekerd. We werken met ca. 75 dealers en verkooppunten in Nederland. Daardoor heeft u altijd een leverancier dichtbij. Byzon werkt bewust kostenverlagend. Alle overtollige bedrijfskosten worden vermeden. Daardoor heeft u een scherpere prijs.

Al onze zonweringen zijn 100% betrouwbaar en van degelijke kwaliteit. Daardoor bent u verzekerd van goede producten. We geven goed advies en zijn altijd bereikbaar voor uw vragen. Daardoor bent u verzekerd van duidelijke en persoonlijke communicatie.

2. Bestel ik direct via de website?
Nee, wij doen geen directe bestellingen, maar altijd via ons of via onze dealer. Daardoor bent u verzekerd van de goede maatvoering en u hoeft niet vooraf te betalen voor iets waarvan u niet zeker weet of het past. Wij stellen op basis van uw wensen het juiste product samen en maken een duidelijke offerte. Als u daarop wilt ingaan, dan is onze regio-dealer uw aanspreekpunt die komt inmeten, geeft advies en doet de montage.

3. Hoe wordt de montageprijs berekend?
De montageprijs wordt definitief na inmeten bepaald door de dealer. De montageprijs is gebaseerd op aantal stuks, welke etagehoogte, grootte van de ramen en type bediening. We gaan altijd uit van de meest voordelige berekening, zodat u alleen de minimaal benodigde uren betaalt.

4. Wordt er altijd vooraf ingemeten?
Onze dealer in de regio komt bij u altijd vooraf een keer langs om in te meten en de gevelsituatie te bekijken. Daardoor bent u verzekerd van een goede maatvoering en berust de verantwoordelijkheid van de bestelling bij de dealer. Uiteindelijk is de dealer ook degene die uw bestelling bij Byzon plaatst.

5. Is het inmeten gratis en vrijblijvend?
Op het moment dat u akkoord bent met een door Byzon aan u gestuurde offerte komt onze dealer inmeten. Dit inmeet- en adviesbezoek is gratis. Als u alleen wilt laten inmeten zonder dat u weet of het opdracht wordt, kán een dealer inmeetkosten berekenen die hij in mindering brengt op de factuur als u de order bij hem plaatst. Overleg dit vooraf met onze regio-dealer.

6. Kan ik ook direct bestellen bij Byzon?
Ja, dit is mogelijk. De maatvoering is dan voor uw verantwoordelijkheid en op basis van wat u inmeet en doorgeeft, wordt het zonweringsproduct gemaakt. We leveren dit binnen de afgesproken termijn bij u thuis af in degelijke hardkartonnen dozen en met eigen vervoer. Er dient voor aflevering te zijn betaald.

7. Welke motoren zijn er leverbaar?
We hebben twee merken in de motoren. De BREL motor en de SOMFY motor. De BREL motor is een private label motor uit de Somfy fabriek en wordt geïmporteerd door BREL Nederland in Doetinchem. Deze motoren hebben dezelfde levensduur en garantie als een Somfy motor. De prijzen van BREL motoren zijn aantrekkelijker. Somfy motoren zijn van dezelfde kwaliteit, maar zij bieden meer keus in verschillende type motoren. Al naar gelang uw wensen en budget adviseren wij u welke motoren voor uw situatie het beste passen.

8. Wat is de levertijd van de zonweringsproducten?
Rolluiken zijn met ca. 2-3 weken klaar in onze fabriek. Screens met ca. 3-4 weken. Zonneschermen zijn met ca. 4-5 weken klaar in de fabriek. Dan worden ze afgeleverd bij de regio-dealer. En die moet het nog monteren. Overleg met hem wanneer hij daarvoor tijd heeft. Het kan zijn in hoogseizoen dat de montagedatum opschuift omdat het dan heel druk is met montagewerkzaamheden. Soms kan de (zomer)vakantietijd ook zorgen voor uitlopende lever- of montagetijden. Even overleg geeft direct duidelijkheid hoe het op dit moment is.