1. Wat is het voordeel van BYZON ten opzichte van andere aanbieder?
BYZON is een 100% Nederlands bedrijf dat alle zonwering zelf assembleert. Daardoor is service en garantie verzekerd. We werken met tientallen dealers en verkooppunten in Nederland. Daardoor heeft u altijd een leverancier dichtbij. BYZON werkt bewust kostenverlagend. Alle overtollige bedrijfskosten worden vermeden. Daardoor heeft u een scherpere prijs. Al onze zonweringen zijn 100% betrouwbaar en van degelijke kwaliteit. Daardoor bent u verzekerd van goede producten. We geven goed advies en zijn altijd bereikbaar voor uw vragen. Daardoor bent u verzekerd van duidelijke en persoonlijke communicatie.

2. Bestel ik direct bij een fabriek?
Nee. Op deze site heeft u wel direct contact met de fabriek en groothandel, maar u bestelt op deze site niet direct. U geeft op deze site aan waar u naar op zoek bent. Wij zoeken voor u het beste product met de beste prijs en met de dealer in uw buurt. Als u besluit op de gestuurde offerte in te gaan, dan is de dealer in uw regio uw leverancier, monteur en servicepunt.

3. Hoe wordt de montageprijs berekend?
Bij een enkele stuk zonwering wordt dit berekend met een vaste prijs voor 1 of 2 zonweringproducten. Elke dealer heeft zijn eigen montageprijs. Bij meerdere stuks zonwering berekenen we een halve dag montage of een hele dag montage voor 1 of 2 man. We gaan altijd uit van de meest voordelige berekening, zodat u alleen de minimaal benodigde uren betaalt.

4. Wordt er altijd vooraf ingemeten?
Ja. Onze dealer in de regio komt bij u altijd vooraf een keer langs om in te meten en de gevelsituatie in ogenschouw te nemen. Daardoor bent u verzekerd van een goede maatvoering en berust de verantwoordelijkheid van de bestelling bij hem. Hij is ook degene die de bestelling plaatst bij de fabriek.

5. Is het inmeten gratis en vrijblijvend?
Ja. We veronderstellen echter wel dat u serieus probeert met uw BYZON-dealer eruit te komen, zodat hij goede kans maakt op uw opdracht. Helaas wordt er vaak misbruik gemaakt van het inmeten van montagemensen om met hun informatie overal andere prijzen op te vragen. We willen dit misbruik wel voorkomen en rekenen op uw oprechte interesse in onze producten en in onze dealer.

6. Kan ik ook direct bestellen bij BYZON?
Ja, dit is mogelijk. De maatvoering is dan voor uw verantwoordelijkheid en op basis van wat u inmeet en doorgeeft, wordt het zonweringsproduct gemaakt. We leveren dit binnen de afgesproken termijn bij u thuis af. Er dient voor aflevering te zijn betaald.

7. Welke motoren zijn er leverbaar?
We hebben twee merken in de motoren. De ESMO motor is een 100% Nederlands fabrikaat die voldoet aan uw en onze verwachtingen. De prijs is aanmerkelijk lager dan merkmotoren, maar de kwaliteit is vergelijkbaar. Voor merkmotoren zoals Somfy, betaalt u altijd meer, vanwege de naam. Somfy motoren zijn compatibel op Home-Motion systemen. Onze ESMO motoren zijn compatibel op Home-Wizzard systemen. Verder zijn er geen verschillen tussen de kwaliteiten en bent u met onze huismerk motor goedkoper uit. Wilt u Somfy, dan kunnen wij die eveneens leveren.

8. Wat is de levertijd van de zonweringsproducten?
Rolluiken en screens zijn in principe met twee weken, na opdracht van de dealer aan de fabriek, geleverd bij de dealer. Daarna maakt hij met u de afspraak om te komen monteren. Wilt u uw bestelling sneller geleverd krijgen, dan is dat mogelijk tegen een spoedtoeslag van 50 euro. In overleg met u en de dealer kunnen we dan met 1 week leveren. Doekzonweringen zoals uitvalschermen, terrasschermen en markiezen zijn normaal leverbaar in 3-4 weken. Ook hiervoor kan bij uitzondering een snellere levertijd gerealiseerd worden, in overleg.