2 februari 2024

Waarom kiezen voor isolerende rolluiken?

Ga goed voorbereid de zomer tegemoet en schaf een rolluik aan! U bent dan bestand tegen het licht en de warmte van de felle zon. Byzon heeft een groot assortiment aan rolluiken, screens, uitvalschermen, markiezen en terrasschermen die u beschermen tegen de zonnestralen deze zomer. Lees in dit blog meer informatie over een isolatie rolluik van Byzon.

Isolerende rolluiken

Een isolerend rolluik is uitgevoerd met een isolerende laag. Vaak is het rolluik dan gevuld met pur of schuimvulling. Omdat deze materialen goed isoleren en ze vrij compact zijn, zijn ze goed geschikt om verwerkt te worden in de rolluiken. Het luchtkussen dat zich tussen het venster en het rolluik vormt heeft een extra isolerende werking. Op deze manier houdt u dus hitte of kou buiten uw huis.

Gebruik in de warme zomer

Wanneer u de warmte buiten uw huis wilt houden tijdens de zonnige zomerdagen, kunnen rolluiken u goed van dienst zijn. Deuren en ramen laten via de kieren veel warmte binnen. Rolluiken zorgen er daarnaast ook voor dat dat de zon niet op de ruiten komt waardoor uw woning dus niet opwarmt.

Gebruik in de koude winter

Niet enkel in de zomer kan een rolluik isolerend werken, ook in het winterseizoen is een rolluik erg nuttig. De thermische isolatie van de rolluiken van BYZON dragen bij aan het warm houden van uw huis. De warmte van uw kachels wordt, met behulp van een rolluik, bewaard gebleven omdat deze niet via de kieren kan ontsnappen. Zo wordt de warmte optimaal vastgehouden. Zo zit u er warmpjes bij tijdens koude winterdagen en scheelt het gebruik van rolluiken een hoop in de energiekosten!

Een duurzame investering

Een isolatie rolluik is een duurzame investering. Omdat de temperatuur in uw woning beter gereguleerd wordt scheelt het u kosten in de energie. de kachel hoeft minder aan te staan in de winter en in de zomer hoeft u minder gebruik te maken van de airconditioning. Daarnaast is het gebruik van isolerende rolluiken ook nog eens beter voor het milieu dankzij de energiebesparing.

Akoestische isolatie

Naast de thermische isolatie zijn rolluiken ook uiterst geschikt voor de akoestische isolatie in uw woning. De rolluiken zijn geluidswerend en dempen de geluiden van buiten. Hierdoor heeft u bijvoorbeeld geen last meer van het verkeer en kunt u ’s nachts beter slapen.

Waarom kiezen voor een rolluik?

Een rolluik van Byzon is een rolluik speciaal voor u op maat gemaakt. Wij garanderen u enkel de beste kwaliteit rolluiken vervaardigd uit hoogstaande materialen. Zo bent u ervan verzekerd dat u een rolluik van kwaliteit aanschaft. Een rolluik verduisterd uw slaapkamers. Ook dragen ze bij aan uw privacy. Daarnaast hebben ze een inbraakwerende werking, werken ze isolerend en werken ze brandvertragend. Rolluiken kunnen zowel handmatig als elektrisch bediend worden. Kortom, een Byzon rolluik voorziet u van ultiem comfort!

Wilt u graag een isolerend rolluik van Byzon laten monteren? Maak een inmeetafspraak of vraag meteen een offerte aan! Wilt u liever eerst meer informatie? Bel ons via 0342-483 201.

Ontvang persoonlijk advies op maat Het begint bij een persoonlijk advies bij uw situatie. Stel uw vragen of maak direct een inmeetafspraak. Ook dat kan, wij adviseren u graag!