Zonwering aan de buitenkant van uw raam?

Buitenzonwering biedt perfecte bescherming tegen zonlicht. Behalve de praktische functionaliteiten van zonwering is het ook sfeerbepalend voor uw woning. Bij statige woningen met een karakteristieke gevel wordt dan ook vaak gekozen voor markiezen, terwijl huiseigenaren van een moderne nieuwbouwwoning meestal kiezen voor een rolluik of terrasscherm. Er zijn gelukkig diverse varianten zonwering voor de buitenkant van het raam te verkrijgen. Van rolluiken en screens tot terras- of uitvalschermen, voor ieder wat wils.

Welke soorten zonwering zijn er?

In hartje zomer kan het lastig zijn om na een aantal warme dagen de hitte goed buitenshuis te houden. Zelfs de ventilator biedt op een gegeven moment geen verkoeling meer. Buitenzonwering biedt dan een welkome oplossing. Zoals de naam al doet vermoeden wordt buitenzonwering aan de buitenkant van een raam geplaatst. Het beschermende doek of de lamellen bieden verkoeling tijdens warme dagen, doordat zonnestralen worden tegengehouden. Er zijn verschillende soorten zonwering, ieder met zijn eigen voor- en nadelen. Bij Byzon kunt u terecht voor de volgende soorten buitenzonwering:

Wilt u weten wat de belangrijke verschillen zijn of de kosten van bovengenoemde buitenzonwering? Lees dan snel verder.

Rolluiken: zonwerend, geluiddempend én beschermend

Een rolluik is misschien wel de meest effectieve vorm van zonwering. Het zonwerende scherm wordt gemaakt van aluminium lamellen, die tevens een isolerende en geluiddempende functie hebben. Met de bandbediening of elektrische bediening kunt u het rolluik helemaal sluiten, zodat er absoluut geen zonlicht meer doorheen komt. Een rolluik wordt dan ook vaak gekozen als buitenzonwering voor de slaapkamer, vanwege de compleet verduisterende functie. Omdat een rolluik een raam of deur compleet afsluit, kan het scherm ook dienen als extra beveiliging tegen inbraken.

Screens: doeltreffend en ruimtebesparend

De constructie van een screen is vergelijkbaar met die van een rolluik. Het zonwerende doek, al dan niet verduisterend, glijdt via twee geleiders verticaal naar beneden. Een screen is zowel in standaard uitvoering als windvaste uitvoering verkrijgbaar. Een windvast screen heeft als voordeel dat het niet klappert wanneer het waait en de kans op scheuren wordt aanzienlijk verkleind. Een screen biedt bescherming tegen direct zonlicht en voorkomt inkijk van buitenaf.

Screen-Basic
Vanaf 252.-
  • Basic is een niet-windvast systeem
  • Geschikt voor windluwe gevel op beg. grond
  • Kan met hand- en elektrische bediening
  • Kies uit 5 kastkleuren zonder meerprijs
Bereken uw prijs
Nu gratis Solar motor!
Screen-Windvast
Vanaf 576.-
  • Het beste screen voor gewone ramen
  • Kan tot 440 cm breed en 400 cm hoog
  • Kies uit 3 kastvormen en 5 kastkleuren
  • Gratis upgrade naar Solar Stroomloze motor!
Bereken uw prijs

Terrasschermen: bescherming voor binnen én buiten

Een terrasscherm, ook wel een knikarmscherm genoemd, biedt optimale bescherming tegen de zon voor binnen én buiten. Door de ruime uitval tot maximaal 300 cm kunt u namelijk ook genieten van een schaduwrijk terras. Met een terrasscherm slaat u dus twee vliegen in één klap. Het scherm is groot genoeg om uw woning binnenshuis en buitenshuis van schaduw te voorzien.

Uitvalschermen: functioneel en betaalbaar

Een uitvalscherm doet wat het moet doen: het weert de zon en zorgt voor verkoeling in uw woning. Een uitvalscherm is een functioneel en betaalbaar soort zonwering die de temperatuur aangenaam houdt. Dankzij hun eenvoudige constructie zijn uitvalschermen een stuk voordeliger ten opzichte van andere buitenzonwering. Door de twee armen die omlaag gaan als het scherm wordt uitgerold kunt u niet onder het scherm doorlopen. Dit kan als klein nadeel worden ervaren. Vindt u dit vervelend? Een terrasscherm is dan een goed alternatief.

Markiezen: nostalgische buitenzonwering

Markiezen zijn de meest nostalgische buitenzonwering en kunnen herkend worden aan hun ronde en bolle vorm. Ze geven de gevel van uw woning een karakteristieke uitstraling en zorgen voor veel schaduw in uw woning of kantoor. Doordat het doek aan de zijkant wordt doorgetrokken, wordt het zonlicht vanuit iedere hoek tegengehouden. De kleuren of het motief van het zonwerende doek kiest u zelf, zodat de markies perfect aansluit bij uw woning.

Wat kost zonwering?

De prijzen van buitenzonwering zijn erg uiteenlopend. Daarnaast zijn de kosten van zonwering sterk afhankelijk van de maten en specificaties die u wenst. Als u op zoek bent naar buitenzonwering bent u vast nieuwsgierig naar de prijzen, hieronder geven we u een indicatie van de vanaf prijs van onze zonwering. Wilt u een concreet prijsvoorstel? Bereken dan direct uw zonwering. Binnen 1 minuut weet u de prijs voor uw rolluik of buitenzonwering.

Type buitenzonwering Prijs (vanaf) Specificaties
Rolluiken €225,- euro – Geschikt voor ramen en deuren 

– 50 tot 380 cm breed

Screens €252,- euro – Basis of windvast
– 50 tot 600 cm breed 
Terrasschermen €917,- euro

– Maximale uitval 300 cm

– 300 tot 500 cm breed 

Uitvalschermen €516,- euro

– Maximale uitval 150 cm 

– Tot 360 cm breed

Markiezen €705,- euro

– Maximale uitval 120 cm

– Tot 340 cm breed

– Afwijkende maat? Neem contact op

Bereken uw prijs