Zonwering aan de buitenkant van uw raam

Buitenzonwering biedt perfecte bescherming tegen zonlicht. Behalve de praktische functionaliteiten van zonwering is het ook sfeerbepalend voor uw woning. Bij statige woningen met een karakteristieke gevel wordt dan ook vaak gekozen voor markiezen, terwijl huiseigenaren van een moderne nieuwbouwwoning meestal kiezen voor een rolluik of terrasscherm. Er zijn gelukkig diverse varianten zonwering voor de buitenkant van het raam te verkrijgen. Van rolluiken en screens tot terras- of uitvalschermen, voor ieder wat wils.

grote witte rolluiken
Luxe solar screens

Welke soorten zonwering zijn er?

In hartje zomer kan het lastig zijn om na een aantal warme dagen de hitte goed buitenshuis te houden. Zelfs de ventilator biedt op een gegeven moment geen verkoeling meer. Buitenzonwering biedt dan een welkome oplossing. Zoals de naam al doet vermoeden wordt buitenzonwering aan de buitenkant van een raam geplaatst. Het beschermende doek of de lamellen bieden verkoeling tijdens warme dagen, doordat zonnestralen worden tegengehouden. Er zijn verschillende soorten zonwering, ieder met zijn eigen voor- en nadelen. Bij Byzon kunt u terecht voor de volgende soorten buitenzonwering:

Wilt u weten wat de belangrijke verschillen zijn of de kosten van bovengenoemde buitenzonwering? Lees dan snel verder.

Rolluik lamel 96 1

Rolluiken: zonwerend, geluiddempend én beschermend

Een rolluik is misschien wel de meest effectieve vorm van zonwering. Het zonwerende scherm wordt gemaakt van aluminium lamellen, die tevens een isolerende en geluiddempende functie hebben. Met de bandbediening of elektrische bediening kunt u het rolluik helemaal sluiten, zodat er absoluut geen zonlicht meer doorheen komt. Een rolluik wordt dan ook vaak gekozen als buitenzonwering voor de slaapkamer, vanwege de compleet verduisterende functie. Omdat een rolluik een raam of deur compleet afsluit, kan het scherm ook dienen als extra beveiliging tegen inbraken.

BYZON Screens wit Bouman

Screens: doeltreffend en ruimtebesparend

De constructie van een screen is vergelijkbaar met die van een rolluik. Het zonwerende doek, al dan niet verduisterend, glijdt via twee geleiders verticaal naar beneden. Een screen is zowel in standaard uitvoering als windvaste uitvoering verkrijgbaar. Een windvast screen heeft als voordeel dat het niet klappert wanneer het waait en de kans op scheuren wordt aanzienlijk verkleind. Een screen biedt bescherming tegen direct zonlicht en voorkomt inkijk van buitenaf.

Dit zeggen onze klanten

9.5 88 reviews op basis van 88 reviews
Effectief, mooi en betaalbaar screen. Een week vóór de tropische temperaturen een groot screen laten plaatsen. Het is nu 5 graden koeler in onze woonkamer. De lokale dealer van Byzon heeft alles perfect en tijdig geïnstalleerd. Het elektrische screen werkt perfect, zowel op afstandsbediening als via de Tahoma app.
Heer Lammers 19 juli 2022
Prima ervaring! Goed geïnformeerd en geadviseerd, werd ook echt de tijd voor genomen. Duidelijke afspraken die ook allemaal netjes werden nageleefd. Nette offerte. Montage was een uitdaging ivm de hoogte en breedte van de screens, maar is zeer professioneel (in de stromende regen) gemonteerd.
73×73 (1)
Frans te Braake 09 mei 2023
Een tevreden klant. Waarom? Snelle levering. Een solar uitvalscherm geheel naar onze wensen. De montage net iets beter en mooier dan verwacht. Het aanbevelen waard. Een tevreden klant. Waarom? Snelle levering. Een solar uitvalscherm geheel naar onze wensen. De montage net iets beter en mooier dan verwacht. Het aanbevelen waard.
Dick Fleury 09 november 2023
Goede service Wij zijn erg tevreden over onze rolluiken van Byzon Buitenzonwering & Rolluiken. Ook de service is goed. Toen er later een probleem was met een rol van het lint van de rolluiken, werd dit snel opgelost door een deskundige monteur. De monteur gaf ons ook nog enkele handige tips voor het gebruik van de rolluiken.
73×73
Dirk Leijten 18 november 2023
Byzon streepdoek

Terrasschermen: bescherming voor binnen én buiten

Een terrasscherm, ook wel een knikarmscherm genoemd, biedt optimale bescherming tegen de zon voor binnen én buiten. Door de ruime uitval tot maximaal 300 cm kunt u namelijk ook genieten van een schaduwrijk terras. Met een terrasscherm slaat u dus twee vliegen in één klap. Het scherm is groot genoeg om uw woning binnenshuis en buitenshuis van schaduw te voorzien.

Uitvalscherm foto

Uitvalschermen: functioneel en betaalbaar

Een uitvalscherm doet wat het moet doen: het weert de zon en zorgt voor verkoeling in uw woning. Een uitvalscherm is een functioneel en betaalbaar soort zonwering die de temperatuur aangenaam houdt. Dankzij hun eenvoudige constructie zijn uitvalschermen een stuk voordeliger ten opzichte van andere buitenzonwering. Door de twee armen die omlaag gaan als het scherm wordt uitgerold kunt u niet onder het scherm doorlopen. Dit kan als klein nadeel worden ervaren. Vindt u dit vervelend? Een terrasscherm is dan een goed alternatief.

Markies met geel witte blokstreep

Markiezen: nostalgische buitenzonwering

Markiezen zijn de meest nostalgische buitenzonwering en kunnen herkend worden aan hun ronde en bolle vorm. Ze geven de gevel van uw woning een karakteristieke uitstraling en zorgen voor veel schaduw in uw woning of kantoor. Doordat het doek aan de zijkant wordt doorgetrokken, wordt het zonlicht vanuit iedere hoek tegengehouden. De kleuren of het motief van het zonwerende doek kiest u zelf, zodat de markies perfect aansluit bij uw woning.

Waarom zonwering kopen bij Byzon byzon-der makkelijk is

1 Configureer uw aanvraag Stel zelf gemakkelijk uw product samen en bereken de eerste prijsindicatie. Tevreden? Vraag een uitgebreide productofferte aan.
2 Ontvang snel een scherpe offerte Maak een inmeet-afspraak en ontvang de Byzon regio-monteur bij u thuis. Hij meet in en bespreekt uw wensen.
3 We adviseren u gratis aan huis Heeft u akkoord gegeven op de tweede offerte? Dan gaan we uw zonwering op maat maken.
4 Snelle levering en montage De Byzon regio-dealer monteert alles netjes, werkt het goed af en zorgt ervoor dat alles naar wens is.
HMW 20230915 0078 23

Wat kost zonwering?

De prijzen van buitenzonwering zijn erg uiteenlopend. Daarnaast zijn de kosten van zonwering sterk afhankelijk van de maten en specificaties die u wenst. Als u op zoek bent naar buitenzonwering bent u vast nieuwsgierig naar de prijzen, hieronder geven we u een indicatie van de vanaf prijs van onze zonwering. Wilt u een concreet prijsvoorstel? Bereken dan direct uw zonwering. Binnen 1 minuut weet u de prijs voor uw rolluik of buitenzonwering.

Type buitenzonwering Prijs (vanaf) Specificaties
Rolluiken €225,- euro – Geschikt voor ramen en deuren 

– 50 tot 380 cm breed

Screens €252,- euro – Basis of windvast
– 50 tot 600 cm breed
Terrasschermen €917,- euro – Maximale uitval 300 cm

– 300 tot 500 cm breed

Uitvalschermen €516,- euro – Maximale uitval 150 cm

– Tot 360 cm breed

Markiezen €705,- euro – Maximale uitval 120 cm

– Tot 340 cm breed

– Afwijkende maat? Neem contact op

Jan van opzij kijkt je aan maar maar wijst naar links bijgesneden
Ontvang persoonlijk advies op maat Het begint bij een persoonlijk advies bij uw situatie. Stel uw vragen of maak direct een inmeetafspraak. Ook dat kan, wij adviseren u graag!