Alles wat u moet weten over rolluik montage

Twijfelt u of u zelf uw rolluik wilt monteren, of het liever uitbesteedt? Rolluiken kunnen het beste gemonteerd worden door een vakman. We leggen u uit waarom. Rolluiken zijn technische producten. Als iets ontregeld raakt, kan een rolluik uit balans raken en niet of niet goed meer werken. Als u ontzorgd wilt worden en gewoon wilt genieten van uw rolluik zonder zorgen, dan is het uitbesteden van de montage van uw rolluik de beste keuze.

bennie en zn maat monteren
Byzon helpt u op weg

Waarom is goede montage zo belangrijk?

De motor van uw rolluik bepaalt grotendeels of uw rolluik goed sluit en opent.

  • Een motor is een belangrijk onderdeel van een rolluik. Een niet goed afgestelde motor kan onbedoelde schade veroorzaken. Staat het rolluik bijvoorbeeld in de verkeerde draairichting? Dan kan het dat het rolluik zichzelf in plaats van naar beneden omhoog stuurt.
  • Daarnaast heeft een motor van een rolluik veel kracht. Wanneer de motor niet goed wordt gemonteerd, kunnen de rolluikveren of eindnokken in de geleiders stuk gaan of eruit getrokken worden. Hierdoor bent u uiteindelijk duurder uit.
  • De afstelling van de motor vraagt ook technisch inzicht. De begin- en eindstand moeten exact worden bepaald op de situatie waar het rolluik hangt.
  • Voor het inregelen van een handzender heeft u technische kennis nodig. De motor moet een bepaalde korte tijd van de stroom en er dan weer op. Daarna moet u met enkele handelingen op de handzender de begin- en eindpositie instellen, waaronder de middenpositie. En deze handelingen gelden per kanaal op de zender.

Een Byzon-dealer kent de motoren in alle rolluiken en weet hoe hij het werkend moet opleveren. Daarbij geeft hij u uitleg over het juiste gebruik van uw rolluik.

Demy en maat tillen screen

De nadelen van zelf monteren

Neigt u er toch naar om de rolluiken zelf te monteren? Neem dan eerst de onderstaande nadelen van het zelf monteren door. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken:

  • U heeft voor de montage van uw rolluik verschillende soorten gereedschap nodig. Daarnaast heeft u ook een ladder nodig. Heeft u dit gereedschap niet? Dan moet u zich afvragen of u het waard vindt om dit te kopen voor de montage.
  • Wanneer u ervoor kiest om zelf uw rolluik te monteren, moet u ook rekening houden met de tijd die u eraan kwijt bent. Het is namelijk zeer tijdsintensief. Naast de tijd die u kwijt bent aan de montage, bent u ook tijd kwijt aan de voorbereiding.
  • Veel rolluiken zijn erg zwaar, waardoor het lastig kan zijn om ze zelf te monteren. Vooral de elektrisch bedienbare rolluiken zijn zwaar. Daarom worden rolluiken vaak met 2 man gemonteerd. Als er iets zou vallen of afbreken is de schade groter dan de montagekosten wanneer u het had uitbesteed.

Dit zeggen onze klanten

9.5 88 reviews op basis van 88 reviews
Blij met rolluiken op solar Vorige week 3 rolluiken laten plaatsen door Byzon met Solar. Ben er erg blij mee! Levering en plaatsing vond binnen 4 weken plaats, dus super! Montage is goed en netjes gedaan. Communicatie verliep ook prima, zowel met Byzon als met degene van de montage. Al met al zeer tevreden:)
Manja Clausing 19 november 2022
Goede service Goede service! Mooi scherm, vakkundige mensen! Zeker aan te bevelen!
Cowan-Hagen 02 maart 2021
Screens slaapkamers en badkamer Voor twee slaapkamers en de badkamer hebben wij in de nazomer van 2022 bij Byzon screens uitgezocht. Deze zijn afgelopen november geplaatst door Klaasjan Koster. Zowel over de uitleg en het advies door Jaap Schouten van Byzon als het plaatsen door Klaasjan Koster zijn wij zeer tevreden. Wij zijn er blij mee en we gaan de screens de komende zomer vast en zeker veel gebruiken. Nogmaals dank voor de fijne bemiddeling en montage, wij zijn blij met onze aankoop.
73×73 (2)
Teun en Hetty van Walderveen 14 november 2022
Zeer tevreden! Wij zijn zeer tevreden over het advies en de uitleg, door zowel Jaap Schouten als Klaasjan Koster. Op 17 januari, heeft Klaasjan met zijn medewerkers screens en rolluiken aan onze woning bevestigt. De communicatie verliep prettig en er was een goede sfeer. We willen óók noemen, dat er netjes gewerkt werd. Nèt taalgebruik! Buiten, maar ook binnen een nette omgang. De screens en rolluiken werken uitstekend! Ook naderhand zijn er korte lijntjes mbt vragen over de apparaten. Heel hartelijk dank!
Jacomijn Stufken 01 februari 2023
Effectief, mooi en betaalbaar screen. Een week vóór de tropische temperaturen een groot screen laten plaatsen. Het is nu 5 graden koeler in onze woonkamer. De lokale dealer van Byzon heeft alles perfect en tijdig geïnstalleerd. Het elektrische screen werkt perfect, zowel op afstandsbediening als via de Tahoma app.
Heer Lammers 19 juli 2022
Prima ervaring! Goed geïnformeerd en geadviseerd, werd ook echt de tijd voor genomen. Duidelijke afspraken die ook allemaal netjes werden nageleefd. Nette offerte. Montage was een uitdaging ivm de hoogte en breedte van de screens, maar is zeer professioneel (in de stromende regen) gemonteerd.
73×73 (1)
Frans te Braake 09 mei 2023
Een tevreden klant. Waarom? Snelle levering. Een solar uitvalscherm geheel naar onze wensen. De montage net iets beter en mooier dan verwacht. Het aanbevelen waard. Een tevreden klant. Waarom? Snelle levering. Een solar uitvalscherm geheel naar onze wensen. De montage net iets beter en mooier dan verwacht. Het aanbevelen waard.
Dick Fleury 09 november 2023
Goede service Wij zijn erg tevreden over onze rolluiken van Byzon Buitenzonwering & Rolluiken. Ook de service is goed. Toen er later een probleem was met een rol van het lint van de rolluiken, werd dit snel opgelost door een deskundige monteur. De monteur gaf ons ook nog enkele handige tips voor het gebruik van de rolluiken.
73×73
Dirk Leijten 18 november 2023
Bennie aan t inmeten

Rolluik laten monteren door Byzon

Onze Byzon-dealers kennen de rolluiken van binnen en van buiten. Ze weten precies hoe ze het beste uw nieuwe rolluik moeten monteren. Als de Byzon-monteur uw rolluik monteert, behoudt u ook nog eens het recht op volledige garantie. Bij zelfmontage vervalt deze garantie, aangezien we niet weten wie het monteert en of de montage goed wordt gedaan.

Met Byzon geeft u uw opdracht in goede handen. Een byzon-der fijn gevoel! Klik hier voor een prijsberekening en vraag daarna een volledige montage offerte aan. Dan informeren we u uitgebreid over ons product, het inmeten en monteren.

Jan van opzij kijkt je aan maar maar wijst naar links bijgesneden
Ontvang persoonlijk advies op maat Het begint bij een persoonlijk advies bij uw situatie. Stel uw vragen of maak direct een inmeetafspraak. Ook dat kan, wij adviseren u graag!