Alles wat u moet weten over rolluik montage

Twijfelt u of u zelf uw rolluik wilt monteren, of het liever uitbesteedt? Rolluiken kunnen het beste gemonteerd worden door een vakman. We leggen u uit waarom. Rolluiken zijn technische producten. Als iets ontregeld raakt, kan een rolluik uit balans raken en niet of niet goed meer werken. Als u ontzorgd wilt worden en gewoon wilt genieten van uw rolluik zonder zorgen, dan is het uitbesteden van de montage van uw rolluik de beste keuze.

De motor van uw rolluik bepaalt grotendeels of uw rolluik goed sluit en opent.

  • Een motor is een belangrijk onderdeel van een rolluik. Een niet goed afgestelde motor kan onbedoelde schade veroorzaken. Staat het rolluik bijvoorbeeld in de verkeerde draairichting? Dan kan het dat het rolluik zichzelf in plaats van naar beneden omhoog stuurt.
  • Daarnaast heeft een motor van een rolluik veel kracht. Wanneer de motor niet goed wordt gemonteerd, kunnen de rolluikveren of eindnokken in de geleiders stuk gaan of eruit getrokken worden. Hierdoor bent u uiteindelijk duurder uit.
  • De afstelling van de motor vraagt ook technisch inzicht. De begin- en eindstand moeten exact worden bepaald op de situatie waar het rolluik hangt.
  • Voor het inregelen van een handzender heeft u technische kennis nodig. De motor moet een bepaalde korte tijd van de stroom en er dan weer op. Daarna moet u met enkele handelingen op de handzender de begin- en eindpositie instellen, waaronder de middenpositie. En deze handelingen gelden per kanaal op de zender.

Een Byzon-dealer kent de motoren in alle rolluiken en weet hoe hij het werkend moet opleveren. Daarbij geeft hij u uitleg over het juiste gebruik van uw rolluik.

De nadelen van zelf monteren

Neigt u er toch naar om de rolluiken zelf te monteren? Neem dan eerst de onderstaande nadelen van het zelf monteren door. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken:

  • U heeft voor de montage van uw rolluik verschillende soorten gereedschap nodig. Daarnaast heeft u ook een ladder nodig. Heeft u dit gereedschap niet? Dan moet u zich afvragen of u het waard vindt om dit te kopen voor de montage.
  • Wanneer u ervoor kiest om zelf uw rolluik te monteren, moet u ook rekening houden met de tijd die u eraan kwijt bent. Het is namelijk zeer tijdsintensief. Naast de tijd die u kwijt bent aan de montage, bent u ook tijd kwijt aan de voorbereiding.
  • Veel rolluiken zijn erg zwaar, waardoor het lastig kan zijn om ze zelf te monteren. Vooral de elektrisch bedienbare rolluiken zijn zwaar. Daarom worden rolluiken vaak met 2 man gemonteerd. Als er iets zou vallen of afbreken is de schade groter dan de montagekosten wanneer u het had uitbesteed.

Rolluik laten monteren door Byzon

Onze Byzon-dealers kennen de rolluiken van binnen en van buiten. Ze weten precies hoe ze het beste uw nieuwe rolluik moeten monteren. Als de Byzon-monteur uw rolluik monteert, behoudt u ook nog eens het recht op volledige garantie. Bij zelfmontage vervalt deze garantie, aangezien we niet weten wie het monteert en of de montage goed wordt gedaan.

Met Byzon geeft u uw opdracht in goede handen. Een byzon-der fijn gevoel! Klik hier voor een prijsberekening en vraag daarna een volledige montage offerte aan. Dan informeren we u uitgebreid over ons product, het inmeten en monteren.