Wat kost een rolluik?

Wilt u een rolluik kopen? Dan begrijpen we dat duidelijkheid over de prijs erg belangrijk is. De prijs van uw rolluik is een belangrijke graadmeter voor uw aankoop. Het geeft u het gevoel van waarde, of het geeft u een idee of het in uw budget past. Toch verschillen de prijzen van rolluiken enorm. Waar komt dat door en waar moet u op letten?

Prijzen van rolluik materialen

De grootste kostenpost bij het aanschaffen van rolluiken is natuurlijk het materiaal zelf. Rolluiken zijn samengesteld uit diverse onderdelen. Sommige leveranciers besparen op de kwaliteit door goedkope materialen te gebruiken. Daardoor kunnen rolluiken gaan klapperen bij wind, niet goed sluiten of zal de lak snel verkleuren. Spotgoedkope rolluiken kunnen alleen goedkoop zijn doordat leveranciers besparen op kwaliteit. Goedkoop wordt zo duurkoop.

Verschillende kosten van rolluik bediening 

De prijs van uw rolluik is ook afhankelijk van de bediening en eventuele accessoires. U kunt kiezen voor handmatige of elektrische bediening. Handmatige bediening spreekt voor zich: de rolluiken kunnen handmatig met een band geopend en gesloten worden. Elektrische bediening biedt u de mogelijkheid tot het openen en sluiten van uw rolluiken op afstand. Zo sluit u gemakkelijk de rolluiken met een afstandsbediening of zelfs met uw smartphone!

Handmatige bediening is uiteraard qua kosten de meest voordelige optie die u kunt kiezen. De bediening is vaak via een slingerstang, band of koord. Voor de prijs maakt dit weinig tot geen verschil. Wanneer u echter specifiek op zoek bent naar een stukje gemak is elektrische bediening absoluut van meerwaarde. De prijs is hierbij onder andere afhankelijk van of u kiest voor een schakelaar of afstandsbediening. Hieronder kunt u de gemiddelde prijzen vinden van rolluiken met handmatige en elektrische bediening.

Bediening Gemiddelde prijs (incl. montage)
Bandbediend €825
Somfy schakelaar met motor €875

Extra kosten voor montage: een goede investering

U wilt natuurlijk de kosten van uw rolluik zo laag mogelijk houden, maar wel zo lang mogelijk van uw nieuwe aankoop genieten. Daarom raden we zelfmontage af. Door te kiezen voor professionele montage, zorgt u ervoor dat de rolluiken correct worden geplaatst en goed functioneren. Dit brengt wel extra kosten met zich mee, maar dit draagt bij aan een langere levensduur. Hierdoor hoeft u niet snel nieuwe rolluiken aan te schaffen. Door de tussenkomst van een dealer of monteur, bent u verzekerd van goede montage.

Hoe worden de kosten van de rolluik montage bepaald?

De kosten van de montage van rolluiken verschillen per bestelling. De prijs voor de montage wordt namelijk berekend op basis van uw woonplaats, het aantal rolluiken dat geplaatst moet worden, de gekozen bediening en de locatie (hoogte) op uw woning waar de rolluiken geplaatst moeten worden. Zo zal een handmatig bediend rolluik op de 1e etage (begane grond) goedkoper zijn qua montage dan drie verschillende rolluiken op de 3e verdieping.

€100,- Solar korting!
Rolluik ALUKON®
Vanaf 225.-
  • Voor zeer brede toepassing geschikt!
  • Sterke lamel en stabiel pantser
  • Duitse topkwaliteit van Alukon®
  • 100 euro korting op Solar motoren
Bereken uw prijs
Scherpe prijs!
Rolluik Somfy Only®
Vanaf 383.-
  • Meest stille rolluik dat er is
  • Inclusief stille Somfy motor
  • 7 jaar fabrieksgarantie!
  • 14 kleuren zonder meerprijs!
Bereken uw prijs

De eigenschappen en kosten van onze rolluiken

Byzon rolluiken hebben een dikke, sterke lamel met harde koudschuimvulling. De speciale ronding zorgt voor extra sterkte, ook voor de kleinste rolluikkasten die mogelijk zijn! De Somfy motor zorgt voor een stil en zeker op en neer sturen. De weerstandsherkenning in de motor beveiligt uw rolluik tegen schade als gevolg van bijvoorbeeld vastgevroren lamellen of een openstaand raam.

Byzon rolluiken zijn leverbaar in de prijsklasse €383 tot €583 met een Somfy Ilmo motor. De montageprijzen variëren van €175 tot €250, afhankelijk van het aantal rolluiken en de montagehoogte. 

Byzon: transparant in kwaliteit en prijs

Bij Byzon zijn wij transparant over onze kwaliteiten en de kosten van een rolluik. U vindt alle informatie op onze website en onze prijzen staan van 1 januari tot en met 31 december vast. We laten u dus niet meer betalen in het hoogseizoen! 

Bereken direct uw prijs

Klik op onderstaande knop voor een prijsberekening en vraag een volledige montageofferte aan. Dan ontvangt u alle belangrijke informatie over onze producten, het inmeten en de montage. De eerste stap naar een veilige en goede aankoop!

Direct uw prijs berekenen