Wat kost een rolluik?

Een zoekopdracht naar rolluiken levert meer dan 2,5 miljoen resultaten op. Dat zijn flink wat aanbieders van rolluiken en zonwering. Maar wat kost een rolluik? En welke kwaliteit krijgt u daarvoor terug? Wij merken dat consumenten nog dagelijks tegen deze vragen aanlopen. Vandaar dat wij de kosten, prijzen én tips voor het kopen van rolluiken in 2023 voor u op een rijtje hebben gezet!

Prijzen van rolluik materialen

De grootste kostenpost bij het aanschaffen van rolluiken is natuurlijk het materiaal zelf. Over het algemeen is hierbij een keuze te maken tussen twee materialen: aluminium en kunststof. Er zijn verschillende redenen waarom u voor een specifiek materiaal kunt kiezen. Wanneer u puur kiest voor rolluiken vanwege het weren van lichtinval of voor privacy van uw slaapkamer(s), dan kan een kunststof rolluik prima aansluiten op deze wensen en behoeften.

Wij adviseren echter vrijwel altijd te kiezen voor aluminium rolluiken. De kosten van aluminium rolluiken zijn iets hoger, echter krijgt u hier wel een flinke hoeveelheid kwaliteit voor terug. Zo hebben aluminium rolluiken onder andere:

 • Een isolerende werking, waardoor uw woning beter warmte en kou binnen houdt.
 • Een geluidswerende functie, zodat u minder last heeft van omgevingsgeluiden rondom uw woning.
 • Een inbraakwerende functie, aangezien inbrekers veel moeite moeten doen (en lawaai moeten maken) om een deur/raam met rolluiken te forceren.

Kortom, ons advies is vrijwel altijd om te kiezen voor een aluminium rolluik. Maar wat kost een rolluik van aluminium of kunststof nu precies? In de tabel hieronder zijn de gemiddelde prijzen van beide materialen te zien.

Materiaal

Gem. prijs (1 x 1 meter)

Gem. prijs (2 x 2 meter)

Kunststof rolluiken € 100 tot € 175 € 250 tot € 350
Aluminium rolluiken € 123 tot € 275 € 350 tot € 650

Prijzen van rolluik bediening & accessoires

Heeft u een keuze gemaakt qua materiaal? Dan is het de beurt aan de bediening en eventuele accessoires. Hierbij kunt u kiezen tussen handmatige of elektrische bediening. Handmatige bediening spreekt voor zich; de rolluiken kunnen handmatige met een band geopend en gesloten worden. Elektrische bediening is vooral handig wanneer u aluminium rolluiken heeft, deze zijn namelijk wat zwaarder dan de kunststof variant. Verder biedt elektrische bediening de mogelijkheid tot het openen en sluiten van uw rolluiken op afstand, bijvoorbeeld met een afstandsbediening of zelfs met uw smartphone!

Handmatige bediening is uiteraard qua kosten de meest voordelige optie die u kunt kiezen. De bediening is vaak via een slingerstang, band of koord. Voor de prijs maakt dit weinig tot geen verschil. Wanneer u echter specifiek op zoek bent naar een stukje gemak is elektrische bediening absoluut van meerwaarde. De prijs is hierbij o.a. afhankelijk van of u kiest voor een schakelaar of afstandsbediening. Hieronder kunt u de gemiddelde prijzen vinden van rolluiken met handmatige en elektrische bediening.

Bediening Gemiddelde meerprijs Variant
Handmatige bediening € 15 tot € 25 slingerstang, band of koord
Elektrische bediening € 95 tot € 350 buismotor met schakelaar of afstandsbediening

Prijzen van rolluik montage

Ten slotte is de montage van uw nieuwe rolluiken ook van invloed op de hoogte van de kosten. U kunt er namelijk voor kiezen uw rolluiken zelf te monteren, wat ervoor zorgt dat er geen extra kosten bijkomen. Veel mensen kiezen er echter voor om de nieuwe rolluiken te laten monteren door een specialist. Dit biedt de zekerheid dat de rolluiken precies de goede maat zijn én dat ze op een juiste manier zijn bevestigd aan uw buitenmuur.

De montagekosten van rolluiken verschillen per bestelling. De prijs voor montage wordt namelijk berekend op basis van uw woonplaats, het aantal rolluiken dat geplaatst moet worden, de gekozen bediening en de locatie op uw woning waar de rolluiken geplaatst moeten worden. Zo zal een handmatig bediend rolluik op de 1e etage goedkoper zijn qua montage dan drie verschillende rolluiken op de 3e verdieping.

Nu met Solar actie!
Rolluik Brel Alukon
Vanaf 225.-
 • Kan in breedte van 50 tot 440 cm
 • Kan in hoogte tot 360 cm
 • Sterke lamel voor stabiel pantser
 • Zeer degelijk rolluik Duits merk Alukon®
 • Geen toeslag op de Solar motor!
Bereken uw prijs
Nu met Somfy korting!
Rolluik Somfy Special
Vanaf 79.-
 • Het beste rolluik onder de zon
 • 100% lichtdicht en 12% meer isolatierendement
 • Kies uit 14 kleuren zonder meerprijs!
 • De beste Somfy motoren
  (elektrisch en Solar)
 • 7 jaar fabrieksgarantie!
Bereken uw prijs

Bereken direct uw eigen prijs

U weet nu (ongeveer) wat uw nieuwe rolluiken gaan kosten in 2023. Maar het liefst wilt u natuurlijk direct een prijs weten! Gelukkig kunt u bij BYZON binnen één minuut uw eigen prijs berekenen. Klik op de knop hieronder en vul de door u gewenste afmetingen in, vervolgens krijgt u direct een prijsindicatie in beeld. Wilt u de rolluiken laten monteren? Dan kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen, waarna u binnen enkele werkdagen een complete offerte ontvangt inclusief montage.

Direct uw prijs berekenen

Tips: kosten besparen in 2023

Bent u van plan nieuwe rolluiken te gaan kopen in 2023? Dan zetten we graag wat tips voor u op een rij om u de nodige kosten te besparen bij de aanschaf!

 1. Kies voor lokaal. BYZON heeft een uitgebreid netwerk van dealers binnen heel Nederland. Vandaar dat u kunt profiteren van de kracht van lokaal. Onze dealers kunnen snel ter plaatse zijn voor het inmeten van uw bestelling of voor het vakkundig monteren van uw nieuwe rolluiken.
 2. Goedkoop is duurkoop. Niet direct een tip voor het besparen van kosten, maar daarom niet minder waar. Kiezen voor de goedkoopste aanbieder óf producten wil niet altijd zeggen dat dit de beste beslissing is. Kiest u voor rolluiken van BYZON, dan kiest u voor kwaliteit, service en garantie.
 3. Bespaar op uw inboedelverzekering. Afhankelijk van uw verzekering kunt u met de montage van aluminium rolluiken een korting ontvangen op de premie van uw inboedelverzekering. En dat is mooi meegenomen voor een extra stukje veiligheid!
 4. Bereken de scherpste prijs. Uiteindelijk kunt u de meeste kosten besparen met het kiezen voor een scherpe prijs. Zoals aangegeven hoeft u niet altijd de goedkoopste optie te kiezen, maar bij BYZON kunt u direct uw eigen prijs berekenen. Dan weet u dus direct wat uw nieuwe rolluiken gaan kosten!

Bereken uw prijs