Archives

Screens

goedkope screenScreens zijn een byzondere vorm van zonwering waar u erg veel van kunt genieten. Het is de combinatie van verschillende fijne eigenschappen die Byzon screens maken tot een gewilde zonwering.

Het meest in het oog springend is wel de strakke, verticale vorm. De constructie is te vergelijken met een rolluik: zonwerend doek loopt strak op en neer tussen geleiders. Hierdoor nemen ze weinig ruimte in en houdt u doorloop langs de ramen.

Een andere fijne eigenschap is het doek. Byzon screens bestaan uit een combinatie van glasvezel omhuld met PVC-coating. Niet alleen sterk en zonwerend, maar tevens in verschillende kleuren leverbaar. Dit geldt ook voor de geleiders en de cassette.

Het fijne van Byzon screendoeken is dat u overdag wel zicht heeft naar buiten, maar er is weinig zicht naar binnen mogelijk. Dat geeft extra privacy.

Verder weert Byzon screendoek ca. 75% zonlicht. Meer dan voldoende om meubels in huis te beschermen tegen de nare gevolgen van UV-straling, maar het levert in huis tevens een mooi, zacht diffuus licht op. Doordat Byzon screens aan de buitenzijde worden gemonteerd, komt de hitte van de zonnestraling al niet eens uw woning binnen en wordt het raamwerk niet blootgesteld aan overmatige hitte, met alle gevolgen van dien. Zo blijft de binnentemparatuur byzonder aangenaam! Wist u dat u ‘s winters de koude zo ook verdrijft van uw raamwerk? Dat scheelt een graad minder stookkosten!

Byzon screens zijn ook verkrijgbaar als zogenaamde ritsscreens: ze zijn naadloos gesloten in de geleiders waardoor windvang is uitgesloten en u weert insecten van buiten. Byzon screens: byzonder fijne zonwering voor byzonder scherpe prijzen!

Terrasschermen

goedkope terrasschermAls je echt een vakantie- of zomergevoel wil krijgen rondom je eigen huis, dan is het wel wanneer je Byzon terrasscherm of knikarmscherm zich ontvouwt boven je terras! Echte schaduwmakers zijn het, maar tegelijkertijd geven ze ook een geweldig zomergevoel. Een Byzon terrasscherm aan je woning heeft echt heel veel positieve eigenschappen waardoor je er zin in krijgt om deze aan je woning te laten monteren. We zullen er eens enkele noemen:

Verleng je woning met een paar meter extra! Je kent dat wel: sommige woningen hebben openslaande tuindeuren naar het terras. Door middel van een Byzon knikarmscherm verleng je zomaar de woonkamer tot een tuinkamer met een paar meter extra leef- en wooncomfort! Vrij ter beschikking en zonder enige verbouwkosten…

Byzon knikarmschermen zijn verkrijgbaar in standaardmaten of op maat. Daarin onderscheiden wij ons en kunnen scherp in prijs zijn. Byzon terrasschermen zijn allen systemen met een gesloten cassette. Dus het doek zit altijd veilig opgeborgen en is – vooral in natte en wintermaanden – beschermd tegen weersinvloeden. Met een Byzon terrasscherm ervaart u veel extra leefcomfort: grote schaduwrijke plaats in uw tuin, verlengstuk van uw woning, vrije doorloop, bescherming van meubels tegen schadelijke gevolgen van UV-zonlicht, keuze uit handbediening of electrische bediening, degelijke constructie, kwaliteitsdoek waarbij u keuze heeft uit verschillende actuele en veel verkochte dessins uit de Dickson collectie.

Kortom: met het aanschaffen van een Byzon terrasscherm begint al uw zomers gevoel en kan de zon niet snel genoeg doorbreken. Trouwens, al is het bewolkt, dan nog geniet u onder uw Byzon terrasscherm. Het doek kan tegen een spatje!

Uitvalschermen

goedkope uitvalschermenByzon uitvalschermen zijn erg gewilde typen zonwering. Waarom? Waarschijnlijk toch vanwege de grote mate van lichtbescherming of schaduwcreatie. Door de lage stand van het scherm voor uw raampartij, heeft u zoveel mogelijk schaduweffect. Dat zorgt niet alleen voor schaduw
binnen en dus bescherming van uw meubels tegen de schadelijke gevolgen van UV-straling, maar u krijgt er ook een aangename, koele temparatuur door binnen in uw woonkamer.

Wanneer beslist u tot het aanschaffen van een Byzon uitvalscherm, in plaats van andere vormen van Byzon zonwering? Naast het feit of u het ene type Byzon zonwering mooier vindt dan het andere, is het ook een afweging van feiten.
Bijvoorbeeld, op plekken waar je geen vrije doorloop hebt kies je eerder voor een Byzon uitvalscherm dan voor een terrasscherm. Denk aan raampartijen waar niemand langsloopt en dus laaghangende zonwering niemand hindert. Door de lage stand of schuine hoek van het scherm, realiseert u zoveel mogelijk schaduw binnen. Een Byzon uitvalscherm is dus niet bedoeld om eronder te zitten, maar om erachter, in uw kamer, te genieten van zoveel mogelijk schaduw!

Byzon uitvalschermen zijn vervaardigd van sterk aluminium, waardoor lichtgewicht en stabiel. De cassette waarin het doek oprolt, alsmede de armsteunen zijn leverbaar in verschillende kleuren. Dus u kunt uw Byzon uitvalscherm aanpassen naar de kleur van uw buitengevel. Alle Byzon uitvalschermen zijn voorzien van een kwaliteitsdoek uit de Dickson doekcollectie. Daarmee bent u verzekerd van actuele dessins en vuil- en UV-licht werende doeken. Met een Byzon uitvalscherm zult u heel veel gemak hebben. Ze zijn ook nog eens zeer laag in prijs. Byzon vervult zo al uw zonweringswensen!

Markiezen

markiezenAls u echt op zoek bent naar een byzondere zonwering, dan is de markies wel het meest aansprekende product in de Byzon zonweringslijn. Markiezen onderscheiden zich op heel veel punten van andere zonwering.

Allereerst de uitstraling! De markies heeft een heel eigen imago. Het geeft aan uw woning een extra klassieke, nostalgische uitstraling. In combinatie met een doekkleur die perfect past bij uw woning, heeft een markies iets onderscheidends dat u bij andere woningen niet snel zult aantreffen.

Byzon markiezen vallen onder de diagonaal uitvallende zonwering, maar biedt nog meer schaduwcomfort dan een uitvalscherm. Vanwege de zijkanten die ook dicht zijn met zonweringsdoek kan de zon niet zijdelings naar binnen schijnen. Daardoor bereikt u met een Byzon markies een groot schaduweffect in uw woning.

Extra pluspunt: Byzon markiezen zijn windvast! Byzon markiezen zijn leverbaar in 5 verschillende uitvallen, namelijk 80 cm uitval, 100 cm, 115 cm, 135 cm en 150 cm. Het aantal slagen of velden bij een 80 cm uitval is vier, alle overige uitvalmaten hebben 5 slagen of velden. Byzon markiezen worden verder standaard geleverd met 2 markieskatrollen, 1 koordkikker, 1 kunsstof koordgeleider, gegalvaniseerde schanieren en 2 ophangbeugels.

Byzon markiezen hebben een omkasting ter bescherming van het doek als de markies is opgehaald. De omkasting kan in hout worden uitgevoerd of in aluminium. Standaard levert Byzon de kap en zijschotten in RAL 9010 (wit), RAL 9001 (roomwit), RAL 6006 (groen of RAL 7016 (antraciet).

Met een Byzon markies gaat u byzonder genieten van een prachtig stuk zonwering. Raadpleeg voor aanschaf altijd even uw Byzon-dealer. Bij hem kunt u de omkasting bekijken, doekkeuze maken en de specifieke montage bespreken.