Wat kost een rolluik?

Wilt u een rolluik kopen? Dan begrijpen we dat duidelijkheid over de prijs erg belangrijk is. De prijs van uw rolluik is een belangrijke graadmeter voor uw aankoop. Het geeft u het gevoel van waarde, of het geeft u een idee of het in uw budget past. Toch verschillen de prijzen van rolluiken enorm. Waar komt dat door en waar moet u op letten?

grote witte rolluiken
BYZON dakkapel rolluiken breed

Prijzen van rolluik materialen

De grootste kostenpost bij het aanschaffen van rolluiken is natuurlijk het materiaal zelf. Rolluiken zijn samengesteld uit diverse onderdelen. Sommige leveranciers besparen op de kwaliteit door goedkope materialen te gebruiken. Daardoor kunnen rolluiken gaan klapperen bij wind, niet goed sluiten of zal de lak snel verkleuren. Spotgoedkope rolluiken kunnen alleen goedkoop zijn doordat leveranciers besparen op kwaliteit. Goedkoop wordt zo duurkoop.

Byzon rolluik in de kleur antraciet

Verschillende kosten van rolluik bediening

De prijs van uw rolluik is ook afhankelijk van de bediening en eventuele accessoires. U kunt kiezen voor handmatige of elektrische bediening. Handmatige bediening spreekt voor zich: de rolluiken kunnen handmatig met een band geopend en gesloten worden. Elektrische bediening biedt u de mogelijkheid tot het openen en sluiten van uw rolluiken op afstand. Zo sluit u gemakkelijk de rolluiken met een afstandsbediening of zelfs met uw smartphone!

Handmatige bediening is uiteraard qua kosten de meest voordelige optie die u kunt kiezen. De bediening is vaak via een slingerstang, band of koord. Voor de prijs maakt dit weinig tot geen verschil. Wanneer u echter specifiek op zoek bent naar een stukje gemak is elektrische bediening absoluut van meerwaarde. De prijs is hierbij onder andere afhankelijk van of u kiest voor een schakelaar of afstandsbediening. Hieronder kunt u de gemiddelde prijzen vinden van rolluiken met handmatige en elektrische bediening.

Bediening Gemiddelde prijs (incl. montage)
Bandbediend €825
Somfy schakelaar met motor €875

Rolluiken met zonnepanee

Extra kosten voor montage: een goede investering

U wilt natuurlijk de kosten van uw rolluik zo laag mogelijk houden, maar wel zo lang mogelijk van uw nieuwe aankoop genieten. Daarom raden we zelfmontage af. Door te kiezen voor professionele montage, zorgt u ervoor dat de rolluiken correct worden geplaatst en goed functioneren. Dit brengt wel extra kosten met zich mee, maar dit draagt bij aan een langere levensduur. Hierdoor hoeft u niet snel nieuwe rolluiken aan te schaffen. Door de tussenkomst van een dealer of monteur, bent u verzekerd van goede montage.

Rolluik lamel 85

Hoe worden de kosten van de rolluik montage bepaald?

De kosten van de montage van rolluiken verschillen per bestelling. De prijs voor de montage wordt namelijk berekend op basis van uw woonplaats, het aantal rolluiken dat geplaatst moet worden, de gekozen bediening en de locatie (hoogte) op uw woning waar de rolluiken geplaatst moeten worden. Zo zal een handmatig bediend rolluik op de 1e etage (begane grond) goedkoper zijn qua montage dan drie verschillende rolluiken op de 3e verdieping.

Dit zeggen onze klanten

9.5 88 reviews op basis van 88 reviews
Effectief, mooi en betaalbaar screen. Een week vóór de tropische temperaturen een groot screen laten plaatsen. Het is nu 5 graden koeler in onze woonkamer. De lokale dealer van Byzon heeft alles perfect en tijdig geïnstalleerd. Het elektrische screen werkt perfect, zowel op afstandsbediening als via de Tahoma app.
Heer Lammers 19 juli 2022
Prima ervaring! Goed geïnformeerd en geadviseerd, werd ook echt de tijd voor genomen. Duidelijke afspraken die ook allemaal netjes werden nageleefd. Nette offerte. Montage was een uitdaging ivm de hoogte en breedte van de screens, maar is zeer professioneel (in de stromende regen) gemonteerd.
73×73 (1)
Frans te Braake 09 mei 2023
Een tevreden klant. Waarom? Snelle levering. Een solar uitvalscherm geheel naar onze wensen. De montage net iets beter en mooier dan verwacht. Het aanbevelen waard. Een tevreden klant. Waarom? Snelle levering. Een solar uitvalscherm geheel naar onze wensen. De montage net iets beter en mooier dan verwacht. Het aanbevelen waard.
Dick Fleury 09 november 2023
Goede service Wij zijn erg tevreden over onze rolluiken van Byzon Buitenzonwering & Rolluiken. Ook de service is goed. Toen er later een probleem was met een rol van het lint van de rolluiken, werd dit snel opgelost door een deskundige monteur. De monteur gaf ons ook nog enkele handige tips voor het gebruik van de rolluiken.
73×73
Dirk Leijten 18 november 2023
Rolluik

De eigenschappen en kosten van onze rolluiken

Byzon rolluiken hebben een dikke, sterke lamel met harde koudschuimvulling. De speciale ronding zorgt voor extra sterkte, ook voor de kleinste rolluikkasten die mogelijk zijn! De Somfy motor zorgt voor een stil en zeker op en neer sturen. De weerstandsherkenning in de motor beveiligt uw rolluik tegen schade als gevolg van bijvoorbeeld vastgevroren lamellen of een openstaand raam.

Byzon rolluiken zijn leverbaar in de prijsklasse €383 tot €583 met een Somfy Ilmo motor. De montageprijzen variëren van €175 tot €250, afhankelijk van het aantal rolluiken en de montagehoogte.

Waarom rolluiken kopen bij Byzon byzon-der makkelijk is

1 Configureer uw aanvraag Stel zelf gemakkelijk uw product samen en bereken de eerste prijsindicatie. Tevreden? Vraag een uitgebreide productofferte aan.
2 Ontvang snel een scherpe offerte Maak een inmeet-afspraak en ontvang de Byzon regio-monteur bij u thuis. Hij meet in en bespreekt uw wensen.
3 We adviseren u gratis aan huis Heeft u akkoord gegeven op de tweede offerte? Dan gaan we uw zonwering op maat maken.
4 Snelle levering en montage De Byzon regio-dealer monteert alles netjes, werkt het goed af en zorgt ervoor dat alles naar wens is.
100% tevredenheids-garantie
2 monteurs die bezig zijn met het monteren van een rolluik

Byzon: transparant in kwaliteit en prijs

Bij Byzon zijn wij transparant over onze kwaliteiten en de kosten van een rolluik. U vindt alle informatie op onze website en onze prijzen staan van 1 januari tot en met 31 december vast. We laten u dus niet meer betalen in het hoogseizoen!

afspraak in de byzon showroom in barneveld

Bereken direct uw prijs

Klik op onderstaande knop voor een prijsberekening en vraag een volledige montageofferte aan. Dan ontvangt u alle belangrijke informatie over onze producten, het inmeten en de montage. De eerste stap naar een veilige en goede aankoop!

Jan van opzij kijkt je aan maar maar wijst naar links bijgesneden
Ontvang persoonlijk advies op maat Het begint bij een persoonlijk advies bij uw situatie. Stel uw vragen of maak direct een inmeetafspraak. Ook dat kan, wij adviseren u graag!