Rolluiken online bestellen: alle feiten van het begin tot het eind op een rij

Rolluiken online bestellen, dat kan een flinke uitdaging zijn als u niet weet waar u op moet letten. We nemen u mee van oriënteren op internet, het verschil tussen goedkoop en duur, vakmensen inhuren tot uw online betaalveiligheid. Iedere keuze heeft zijn voor- en nadelen. Wij lichten alle stappen uit en geven u advies.

Oriënteren op internet

Rolluiken online bestellen kan gemakkelijk via internet. Dan moet u alleen wel weten waar u het makkelijkst, snelst en voordeligst uw zonwering kunt bestellen, die ook nog kwalitatief goed is. Een groot voordeel aan online shoppen: u hoeft de deur niet uit om veel te weten te komen over de rolluiken of andere zonwering die u zoekt. Daarnaast zijn de prijzen van rolluiken online bestellen op internet vaak veel gunstiger dan in een fysieke winkel of showroom. In een winkel betaalt u namelijk niet alleen voor het product, maar ook voor de service en het personeel. Online prijzen zijn daardoor vaak meer in verhouding met de kwaliteit van het product.

Maatwerk is vakwerk

Rolluiken zijn maatwerkproducten. Tot op de kleinste millimeters moet de zonwering goed gemonteerd worden. Vaak zijn gevels en kozijnen niet waterpas, waardoor er bijvoorbeeld ‘uitvul’ werk verricht moet worden. Met speciale materialen wordt het rolluik alsnog waterpas gemaakt en correct werkend opgeleverd. Als u voor de goedkoopste optie: rolluiken online bestellen gaat, wees er dan zeker van dat u weet waar u aan begint of win voldoende advies in bij een gespecialiseerd bedrijf. Maatwerk producten kunnen (vaak) niet geruild worden, dus een mislukte poging maakt dan van goedkoop duurkoop. Vaak krijgt u ook garantie als een vakbedrijf- of man het product levert en monteert.

Laat u niet voor de gek houden met bedragen

Bij zonwering kunt u snel opmaken of de productprijzen te hoog zijn door lage montageprijzen. De leverancier compenseert de lage montage-/arbeidskosten door een hoge marge op zijn producten. Het uurloon van een vakmonteur ligt bij allemaal rond de €45,- exclusief BTW. Een rolluik monteren en bedrijfsklaar opleveren kost gemiddeld €200,- inclusief BTW per stuk. Er zijn aan de andere kant ook bedrijven die ongeveer € 100,- per stuk rekenen. Zij verrekenen ongeveer €100,- arbeidskosten door dit bedrag bovenop de productprijs te doen en daarmee de te lage arbeidskosten te verdoezelen. Het lijkt in eerste instantie dat dat u goede, dure rolluiken koopt, maar u betaalt in werkelijkheid teveel voor het product en te weinig arbeidskosten. Om dit te voorkomen kunt u vragen om een gescheiden offerteprijs wanneer er een all-in prijs is: één voor de producten en één voor de montagekosten.

€100,- Solar korting!
Rolluik ALUKON®
Vanaf 225.-
  • Voor zeer brede toepassing geschikt!
  • Sterke lamel en stabiel pantser
  • Duitse topkwaliteit van Alukon®
  • 100 euro korting op Solar motoren
Bereken uw prijs
Scherpe prijs!
Rolluik Somfy Only®
Vanaf 383.-
  • Meest stille rolluik dat er is
  • Inclusief stille Somfy motor
  • 7 jaar fabrieksgarantie!
  • 14 kleuren zonder meerprijs!
Bereken uw prijs

Rolluiken online bestellen en regionale vakkennis

Zonweringen, waaronder rolluiken, zijn technische producten. Montage vraagt om vakkennis en een goed afwerkingsniveau. ‘Spoed is zelden goed’ is een toepasselijk spreekwoord. Lokale bedrijven hebben hun naam hoog te houden en bieden doorgaans uitstekende service. Goedkope rolluiken online bestellen uit een ver land kan vies tegenvallen als er iets mis is. Zij staan normaliter niet zomaar, en zeker niet gratis, snel voor de deur om uw probleem op te lossen. De beste combinatie is een eerlijke internetprijs en een plaatselijke monteur of leverancier die zijn naam hoog wil houden door goede service en eerlijk advies te geven.

Betaalveiligheid gegarandeerd

Rolluiken online bestellen en vooraf betalen is niet aan te bevelen. Zonwering is, zoals hierboven genoemd, maatwerk dat niet geretourneerd kan worden.Laat een lokale leverancier alles inmeten en leveren. Zo ligt de verantwoordelijkheid van het werk bij hem en zal hij ervoor zorgen dat alles netjes opgeleverd wordt. Nadat alles naar wens is opgeleverd en naar tevredenheid werkt, betaalt u de factuur. Ook hier is een lokale leverancier dus weer een vorm van veiligheid en garantie.

Rolluiken online bestellen kan bij ons niet op de site. Wilt u een lokale leverancier bij u in de buurt die BYZON zonwering verkoopt én verzekerd zijn van goed maatwerk? Lees hier verder hoe u een BYZON rolluik kunt bestellen en een van onze dealers vakkundig inmeten en monteren. Voor vragen kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Bereken uw prijs